Tisk
Jak staví firma: <small>Bartoš Dřevostavby </small>

Jak staví firma: Bartoš Dřevostavby

Dana D. Daňková | Úterý, 26. leden 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost Bartoš Dřevostavby staví moderní roubené domy s velmi dobrými tepelně-izolačními vlastnostmi stěn. Firma se přitom nebojí různých atypických řešení. O práci jsme si povídali se spolumajitelem společnosti Štěpánem Bartošem.

 

Proč by měl zájemce o dřevostavbu stavět právě s vaší firmou?

První roubený dům jsme postavili v roce 1995, od té doby si nás pro výstavbu roubenky vybralo již více než 200 klientů z České republiky i ze zahraničí. Díky bohatým zkušenostem s výstavbou rodinných domů, komerčních objektů i specifických tesařských konstrukcí, vysoké odbornosti našich zaměstnanců a neustálému zlepšování technologických postupů dokážeme navrhnout nejvhodnější řešení pro každou zakázku. Velkou výzvou jsou pro nás atypické projekty domů a dřevěných konstrukcí, kterých jsme ve spolupráci s předními českými architekty již několik realizovali. Nestavíme domy na klíč, neboť dáváme přednost kvalitě odevzdaných tesařských prací před kvantitou nabízených doprovodných služeb.

Obrovskou výhodou naší společnosti je rozlehlý výrobní areál, v němž máme k dispozici hned několik krytých skladů materiálu, projekční kancelář, výrobní linku a truhlářskou dílnu. Každému investorovi se snažíme maximálně věnovat tak, aby bylo naplněno zákazníkovo očekávání, neboť právě spokojenost zákazníků s předanou stavbou je pro nás prioritou.

Čím jsou vaše dřevostavby specifické a čím vynikají?

Především kvalitou dřeva a jeho zpracováním. Doby, kdy jsme zpracovávali kulatinu na naší pásové pile a stavěli roubené domy z rostlého dříví, jsou již dávno překonané. V posledních letech zákazníci poptávají a upřednostňují především moderní roubené domy, proto dnes probíhá naše výroba na špičkovém a plně automatizovaném dřevoobráběcím centru K2 od firmy Hundegger.

Stepan kopieSoučasným trendem jsou tzv. nízkoenergetické roubené domy – základem jejich konstrukce jsou dvě užší roubené stěny, mezi které používáme přírodní izolační materiál – konopné rohože. Tepelněizolační vlastnosti takové konstrukce jsou obvykle dvojnásobně účinnější než u klasické roubené stěny.

Z jakého materiálu stavíte?

Vysoké požadavky na kvalitu zpracovávaného dřeva nám klade samotná technologie zpracování dřevěných hranolů, se kterou pracujeme, i legislativa. Proto je pro nás zásadní spolupráce s prověřeným dodavatelem veškerého materiálu a jeho certifikace. Hranoly používáme sušené lepené z borovice či smrku. K realizaci z méně tradičního materiálu nabízíme našim zákazníkům červený západní cedr, jehož jsme přímými dovozci z Kanady již 14 let.

Ing. Dana D. Daňková

Ráda přicházím věcem na kloub, z čehož mé okolí někdy ztrácí nervy :-), a ráda se učím, v životě i v práci potřebuji tvořivost. Zajímá mne architektura, stavební technologie a funkční design

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop