Ukázky kvalitních dřevostaveb od členů ADMD

Ukázky kvalitních dřevostaveb od členů ADMD

Redakce | Čtvrtek, 20. srpen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Poznejte příběhy kvalitních dřevostaveb! V článku představíme 6 dřevostaveb, které realizovali profíci na českém trhu. Ti jsou členy ADMD a jejich odbornost potvrzuje certifikát Dokument národní kvality.


Projekt individuálního domu v Praze z dílny SNOVATORNA.com

Novostavba rodinného domu je výrazně ovlivněna menším pozemkem, orientací sousedních rodinných domů a terénem. K dosažení pohodlného a intimního života klientů je dům navržen s větším a menším átriem, do kterých jsou orientovány prosklené stěny obytných místností. Pobytová zahrada domu je vytvořena v jeho středu. Na ni navazují hlavní obytné prostory, obývací pokoj a jídelna

kvalitni-drevostavba-firmy-3ae

Realizace: 3AE s.r.o. / www.3ae.cz

Oceněná dřevostavba z Tábora

Firma Alfahaus postavila v jihočeském Táboře rodinný dům, který stojí za zvláštní pozornost. Na první pohled obyčejná dřevostavba byla vyprojektována přesně podle vize budoucích majitelů, jejichž klíčovým požadavkem bylo pohodlí při každodenních praktických činnostech a do nejmenšího detailu promyšlené dispozice.

Přízemní dům 4+kk je proto rozdělen na rušnou a klidovou část a při jeho výstavbě se kladl velký důraz na celkovou koncepci, výběr materiálů a barev. I díky tomu získala stavba ocenění v soutěži Dřevostavba roku časopisu DŘEVO&stavby.

kvalitni-drevostavba-firmy-alfahaus

Realizace: ALFAHAUS s.r.o. / www.alfahaus.cz

Pollux 124 s prostornou terasou

Pollux 124 je přízemní bungalov s protáhlým obdélníkovým půdorysem 8,4 x 19,5 m zastřešený sedlovou střechou. Celková obytná plocha domu pro 3-4 osoby je 124 m2. Ve směru vstupu, obdélníkové ose, jsou navrhovány jednotlivé prostory, kterými se prochází kolem ložnic až do hlavního obytného prostoru s krbem.

Vnitřní chodba je prosvětlena světlovody. Obytný prostor tvoří spolu s jídelnou a kuchyní jeden prostor, který lze podle potřeby předělit například nábytkem. Veškeré obytné prostory jsou orientovány na venkovní terasu krytou přesahem střechy s výhledem do zahrady.

kvalitni-drevostavba-firmy-atrium

Realizace: ATRIUM s.r.o.www.atrium.cz

Bungalov uprostřed hor

Zbrusu nový bungalov s valbovou střechou, částečně krytou terasou a francouzským oknem směřujícím do krásné zahrady. Tento moderní a nadčasový dům jsme postavili na míru mladému páru uprostřed jesenických hor. Na celkové ploše 130 m2 je prakticky a vzdušně řešen prostor přízemního domu s dispozicí 4+kk. Jednotlivé pokoje nabízí majitelům klid a soukromí. Otevřený obývací pokoj stmeluje rodinnou pohodu u hořícího krbu.

kvalitni-drevostavba-firmy-Avanta-Systeme

Realizace: Avanta Systeme spol. s.r.o. / www.avanta.cz , www.atelieravanta.cz

Dřevostavba jako architektonické dílo

V letošním roce jsme začali realizovat atypickou dřevostavbu, kterou navrhl arch. Jurgen Wisniewski. Tento dům je náročný na množství technických detailů. Velkou výzvou bylo napojení dřevostavby na zděnou část domu. Výrazným designovým prvkem je prosklený fasádní systém.

Podlahová plocha domu je 350 m2. Protože je ale koncipován jako víceúrovňový, je tato plocha příjemně rozbita a dům tak nabízí jak společnou centrální část, tak i soukromé části pro každého člena rodiny. Cítíme se poctěni, že jsme tuto netypickou stavbu mohli realizovat.

kvalitni-drevostavba-firmy-dum

Realizace: Dřevostavby DBH s.r.o. / www.drevostavby-dbh.cz

Dům v Brdech

Jelikož se pozemek pro stavbu tohoto domu nacházel v krásné lokalitě brdských lesů, měl svá specifika a nebyl vhodný pro umístění běžného typového domu. Na přání klienta jsme tedy dle jeho představ připravili individuální návrh přízemního domu s obytným podkrovím, který jsme i následně zrealizovali. Nadále jsme s investorem v kontaktu a díky dobrým vztahům plánujeme v dohledné době redakční návštěvu.

kvalitni-drevostavba-firmy-dum-v-brdech

Realizace: DOMY D.N.E.S. s.r.o. / www.domy-dnes.cz


Ověřené a kvalitní firmy

Chcete-li bydlet v kvalitní moderní dřevostavbě, nepodceňujte výběr stavební firmy a volte prověřeného člena ADMD. Podívejte se na seznam členů ADMD, kteří se řadí mezi ověřené a kvalitní dodavatele dřevostaveb, a splňují náročnou certifikaci Dokument národní kvality.

Zajímá vás více informací o dřevostavbách? Sledujte Facebook, webový portál ADMD a nebo YouTube ADMD.

ADMD-logo-20-let

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop