Financování dřevostavby s pomocí

Financování dřevostavby s pomocí

Komerční sdělení | Pondělí, 01. březen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

V dnešní době jsou dřevostavby ve stále větší oblibě, a to nejen kvůli materiálu, ze kterého jsou postaveny ale také díky velmi rychlému procesu výstavby. I při stavbě dřevostavby však můžete narazit na drobnosti, které se mohou vyšplhat za hranice vašeho původního rozpočtu. Případný finanční nedostatek však můžete hravě vyřešit.


Proč jsou vlastně dřevostavby tak oblíbené?

Na samotný úvod je velmi důležité zmínit hlavní přednosti dřevostaveb, které se často stávají přesvědčivými argumenty pro jejich výstavbu. Pokud stále ještě váháte zda postavit dům zděný nebo dřevostavbu, pak by vám tyto body mohly vaši volbu ujasnit.

1. Rychlost a efektivita na prvním místě

Pokud se potřebujete přestěhovat v krátké době, je dřevostavba z hlediska rychlosti stavby ideální volbou. Můžete tak ušetřit několik měsíců nájemného, kdy třeba souběžně platíte také hypotéku. Hrubá stavba na bázi dřeva může být dokončena v rámci týdnů a celá stavba během tří měsíců. Vzhledem k suché výstavbě lze stavět po celý rok – nejste tedy vázáni na venkovní teplotu.

2. S dřevostavbou ušetříte podlahovou plochu i energie

Tloušťka stěn dřevostaveb je menší než u zděné stavby. Díky tomu ušetříte prostor a zvýšíte podlahovou plochu. Při větším půdorysu můžete získat menší místnost navíc. Dřevostavby jsou stavěny v duchu energeticky úsporných domů tak, aby byly stěny zcela bez tepelných mostů. Sendvičové konstrukce dřevostaveb dosahují výborných tepelně technických vlastností, takže mají nízkou spotřebu energií potřebných k vytápění.

2. S dřevostavbou ušetříte na dopravě i základech

Dřevo se oproti klasickým stavebním materiálům vyznačuje nízkou hmotností. To se pozitivně odrazí na ceně založení domu a množství zemních prací. Cena je snížena také o dopravu materiálu na stavbu, která je snadnější a rychlejší oproti dopravě pro klasický zděný dům. Ceny za energie se odrazí nejen na dopravě, ale už při výrobě samotného materiálu.

drevostavba-je-bydlenim-budoucnosti

Foto: Dreamstime


Nutné výdaje, na které je dobré mít finance

Při zařizování vlastního bydlení spousta lidí myslí na to, jaký dům si postaví, jaký materiál k tomu zvolí, jaké budou jeho dispozice a tak podobně. Rozhodně se jedná o velmi důležité aspekty, které budou mít velký vliv na budoucí náklady na bydlení. Dost zásadní je ale i samotné vybavení interiéru, což řada lidí toužící po vlastním bydlení opomíná. Zejména když jde o jejich první dům.

Jistě, každý si představuje svůj vysněný dům i zevnitř, zejména pak to, jak s spolu s partnerem či rodinou aktivně využívá každou jeho místnost. Když ale dojde na rozpočet, často se stává, že na pořádný nábytek už nezbývají peníze.

Rozdělení rozpočtu při stavbě domu je ideální rozvrhnout na tyto nutné výdaje:

  • nákup pozemku - 20 %
  • úpravy okolo domu, např. terén, oplocení či zahrada - 30 %
  • stavba domu, od základů až po finální stavební úpravy - 30 %
  • technologie a vybavení interiéru - 20 %

interie-pexels

Zdroj: Pexels


Vysněnou podobu vašeho bydlení už nemusíte odkládat

Samozřejmě je pochopitelné, že pokud vše, počínaje nákupem pozemku a konče až samotnou stavbou domu, financujete hypotékou, váš rozpočet může být omezený. V takovém případě se můžete na nějakou dobu spokojit se svým starým vybavením nebo si některé věci pořídit levněji z druhé ruky.

S finančním nedostatkem vám může pomoci krátkodobá půjčka zdarma. Vyřízení zvládnete přes počítač během pár minut, a pokud si náležitě porovnáte poskytovatele, můžete získat velmi příznivé podmínky.

Nejde o ideální řešení, ale nelze popřít, že některé vybavení domu jednoduše potřebujete, a pokud ho neseženete zadarmo, budete ho muset tak či tak koupit. Samozřejmě by se nemělo jednat o zábavní elektroniku nebo různé dekorace, které jsou bezesporu zbytné.

I když ale půjde o důležité věci, vždy dobře zvažte, zda půjčku opravdu potřebujete! Nikdy byste neměli riskovat dluhovou past! Pokud jste dlouhodobě bez peněz a zlepšení finanční situace je zatím v nedohlednu, možná bude lepší, když situaci vyřešíte provizorně a nákup nového vybavení odložíte až na dobu, kdy si na něj našetříte, nebo pro vás půjčka bude bezpečná.

Zajímá mě krátkodobá půjčka zdarma→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop