Tisk
Nechci levnou dřevostavbu!

Nechci levnou dřevostavbu!

Jitka Příhodová | Středa, 26. červenec 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Většina lidí cílí na co nejnižší cenu, ale jsou i lidé, kteří nechtějí dělat kompromisy a rádi si dopřejí luxusnější bydlení. Nakonec je to i praktické a z dlouhodobého hlediska relativně levné řešení. Čím kvalitnější materiály a vybavení si pořídíte, tím déle vám vydrží. Nemluvě o tom, že si je budete po celý čas užívat. Dřevostavby nejsou jen levné a v základním provedení. Jestliže chcete do svého bydlení investovat více, můžete si nechat postavit nadstandardní dřevostavbu se vším všudy. V tomto článku se tedy zaměříme na dražší dřevostavby, kdy investor tolik nešetří.

Luxusní dřevostavba – jaké máte možnosti

V první řadě zde nejste omezeni katalogovým výběrem montovaných dřevostaveb na klíč, ale můžete si nechat postavit dřevostavbu na míru. Čím se vlastně stává dům luxusním? Podívejte se, čím se odlišuje obyčejná dřevostavba od luxusnější:

  • Masivní a kvalitní dřevo. Můžete pro svůj dům zvolit kvalitnější dřevo, dům může být z masivního dřeva, klidně si nechejte postavit klasický srub.
  • Větší plocha domu. Luxusní domy bývají větší, nemusí se tolik šetřit na místě. Máte-li vhodný pozemek, proč si nepostavit rozsáhlejší dům? A nemusí se jednat o více patrový dům, ale o pohodlný přízemní bungalov.
  • Netradiční tvar domu. Lidé si obyčejně vybírají klasické jednoduché tvary domů. Je to levnější a stavba je rychleji hotova. To však neznamená, že si nemůžete nechat postavit dům podle svých představ. Ať už navrhnete jakýkoliv tvar.
  • Luxusní vybavení domu. K luxusní dřevostavbě patří i luxusní vybavení domu. Pravá dřevěná kastlová okna, příjemná zimní zahrada, luxusní stínící technika, dvě garáže atp. Je to na vás.
  • Chytrý dům. Jestli si potrpíte na moderní trendy, pak zvolte „chytrý dům“, kde je spousta automatizace. Je to pohodlná, elegantní, ale je potřeba do technologií investovat.

Možností je spousta, pro inspiraci si prohlédněte internet nebo kontaktujte šikovné stavitele a architekty.

Luxus dělá i okolí domu

luxusni drevostavba thumbAť už si necháte postavit sebeluxusnější dřevostavbu, důležité je také okolí domu. Velká zahrada, místo bazénu přírodní koupací jezírko, vinný sklípek, zelená střecha, dětské hřiště, výběh pro koně, bylinková spirála a spousta dalšího. Zahrada a okolí domu je stejně důležité jako dům samotný. Jak si zahradu upravíte a co všechno si pořídíte záleží jen na vás, vašich představách a finančních možnostech.

Ať už zvolíte stavbu luxusní nebo obyčejné dřevostavby, dřevo jako stavební materiál je určitě dobrá volba.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop