Opatrnost je namístě i při výběru dodavatele na základě cizích zkušeností s dřevostavbou

Opatrnost je namístě i při výběru dodavatele na základě cizích zkušeností s dřevostavbou

Markéta Gajdošová | Pátek, 17. srpen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Na českém trhu je o dřevostavby stále větší zájem. Společně se zájmem zákazníků narůstá i počet dodavatelů moderních dřevostaveb, ale také srubů a roubenek, kteří na tomto trhu cítí obrovský potenciál. S růstem realizovaných dřevostaveb pak přibývají rovněž také reference a zkušenosti stavebníků s jednotlivými dodavateli dřevostaveb, což je pro zájemce o stavbu dřevostavby skvělou zprávou. Recenze na firmy totiž mohou být jedním z hlavních vodítek při výběru dodavatele dřevostavby. Jak se v nich ale vyznat?

Zvýšený zájem o dřevostavby vytváří konkurenční prostředí, které dodavatele více tlačí do poskytování kvalitnějších služeb, na druhou stranu se tím ale zákazníkům komplikuje orientace v čím dál tím větším množství nabídek. Tím se zvyšuje riziko, že do svého projektu vstoupí s firmou, která mu místo vysněné dřevostavby na klíč dodá polotovar s nutností mnoha dalších investic.

podil-drevostaveb-na-trhu-rodinnych-domu-graf

V dnešní době jsme tolik zahlceni reklamou na každém kroku, že je často náročné rozeznat reklamní sdělení od upřímného hodnocení. Přesto zůstávají zkušenosti s dřevostavbou neboli reference ostatních zákazníků, kteří si ji nechali postavit před námi, stále neocenitelným zdrojem relevantních informací. Nebo také varovným znamením, jakou cestou a s kým se do realizace rozhodně nepouštět. Avšak taková hodnocení nalezená v internetových vodách nemusí být vždy důvěryhodná.

Zajímají vás podrobnější informace a čísla o tom, jaký je v České republice o dřevostavby zájem?
Přečtě si také článek: Počet dřevostaveb v České republice kontinuálně roste!

Jak poznat důvěryhodné reference na dodavatele dřevostavby?

Na internetu můžeme najít nepřeberné množství fór a diskuzí na téma hodnocení průběhu výstavby dřevostaveb na klíč a samozřejmě také dalších produktů a služeb s dřevostavbami spojenými.
Ne všem však můžeme věřit. Není žádnou výjimkou, že si společnosti píší kladné hodnocení samy nebo dokonce platí zaměstnance, kteří na internetu jejich službu hodnotí. Naštěstí existuje několik jednoduchých způsobů, jak falešné zkušenosti s dřevostavbou rozeznat a přikládat váhu jen těm opravdu užitečným.

  1. Jedná se o jednorázovou zkušenost s dřevostavbou, tzv. „náhodný výkřik do tmy": Pokud na diskuzním fóru narazíte ohledně vaší vyhlédnuté společnosti pouze na krátká hodnocení plná slov chvály, příliš váhy jim nepřikládejte. Takové hodnocení samozřejmě nemusí být smyšlené, ale rozhodně vám toho moc o stavební firmě ani o majitelově reálné zkušenosti s dřevostavbou od konkrétního dodavatele příliš neřekne.
  2. Účet nemá historii a neříká nic konkrétního: Tento druh recenze na dřevostavbu se podobá výkřiku do tmy. Může být sice delší a působit vysoce fundovaně, přesto vám neřekne o realizaci a zkušenosti se stavební firmou nic podstatného. Na první pohled vás taková recenze zaujme, na ten druhý zjistíte, že o dodavatelské firmě vlastně stále nevíte vůbec nic.
  3. Samá chvála na dodavatele dřevostavby bez jediné chybičky: Napsat na internet recenzi na dodavatele dřevostaveb sice není nijak náročná činnost, ale už tak nějak ve své lidské povaze má většina z nás zakódováno, že se s ostatními podělí spíše o negativní než pozitivní zkušenost. Proto se recenze na dřevostavbu, ve které se dodavatelské společnosti vůbec nic nevytýká, řadí spíše k těm méně důvěryhodným.
  4. Diskutér už se podruhé neobjeví: Tento bod je často spojen také s tím prvním. Pokud na hodnocení dřevostavby narazíte v internetové diskuzi o dřevostavbách a diskutér, který jej zveřejnil, už se neobjeví a na vaše další dotazy neodpoví, rozhodně přílišnou důvěryhodností také neoplývá. Taková reference na realizaci dřevostavby dodavatelskou firmu spíše devalvuje

Naopak upřímné zkušenosti s dřevostavbou a jejím dodavatelem jsou často velmi podrobné a obsahují jak negativní stránku spolupráce, tak i tu pozitivní a její autor se s vámi o detailech spolupráce většinou rád pobaví.

Dejte na reference a zkušenosti s dřevostavbou! Ověřené dodavatele dřevostaveb i s jejich referencemi na jednom místě

Pokud se však nechcete spoléhat pouze na leckdy zavádějící zkušenosti s dřevostavbami a jejich dodavateli přímo od jejich zákazníků, můžete k vyhledání těch opravdu ověřených použít funkci našeho webu, která vám vyhledá ověřené dodavatele moderních dřevostaveb, ale také srubů a roubenek i s referncemi na jejich dřevostavby od skutečných majitelů dřevostaveb.

overeny-dodavatel-logo-drevo-a-stavbyovereny-dodavatel-logo-sruby-a-roubenky

Stejně tak můžete pro sdílení vašich zkušeností s dřevostavbou a ke čtení příběhů ostatních použít naše moderované diskuzní fórum o všech aspektech s dřevostavbou spojených.

Pokud vás zajímají spíše příběhy konkrétních domů a jejich majitelů, mohla by vás zaujmout naše rubrika Inspirace z redakčních návštěv, v rámci nichž naše redaktorky pravidelně navštěvují ty nejzajímavější dřevostavby a povídají si s jejich majiteli nejen o stavebním řešení jejich domu, ale také o jejich zkušenostech s jejich každodenním obýváním. V těchto článcích se mimo jiné dozvíte, co by majitelé při stavbě udělali podruhé jinak a zjistíte také, jak byli se svou stavební firmou spokojeni.

Markéta Gajdošová

 

Zajímám se především o design a interiéry, ale i veškeré zajímavosti, které se v oboru dřevostaveb objeví. Sama bydlím v paneláku, ale o dřevostavbách si ve volných chvilkách sním.

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop