Vodní ráj na zahradě

Vodní ráj na zahradě

Komerční sdělení | Čtvrtek, 01. červen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Nahlédněte s námi do zahrady, jejíž majitelé si vytvořili vodní ráj – dominantou nevelkého prostoru je koupací jezírko doplněné menší nádrží s okrasnými rybkami. Chodník vedoucí přes vodní hladinu vytváří dojem, že jsou obě jezírka propojena, opak je ale pravdou: chov ryb se s průzračnou vodou zásadně neslučuje, proto bylo třeba vytvořit dva oddělené prostory.

Srdcem koupacího jezírka vybudovaného pomocí technologie OASE je inovovaný bubnový filtrační systém: tři bubnové filtry jsou spojeny do série, aby jejich kapacita odpovídala objemu vody v jezírku.

samočistící zahradní jezírkozahradní jezírko filtracekoupací zahradní jezírko

 

Automatický samočistící systém jednak separuje mechanické nečistoty, jednak vodu čistí i biologicky, Celé zařízení se nachází pod úrovní terénu a je zakryto dřevěnou palubou, která zároveň slouží pro slunění nebo osušení po koupání. Filtry totiž pracují velmi tiše a neruší ani při tichém večerním posezení. Živiny, které podporují růst řas, odebírají z vody rostliny vysazené ve štěrkovém loži po stranách koupací části jezírka.

Součástí uzavřeného systému je také horizontální chrlič vody zabudovaný v opěrné zídce. Proudí z něj voda nasávaná z jezírka a přečištěná v bubnových filtrech, takže vodu je třeba doplňovat pouze za vysokých teplot při zvýšeném odparu.

www.oase-livingwater.com


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop