Kamna SOFIE - Královna mezi kamny na pevná paliva v rustikálním stylu

Kamna SOFIE - Královna mezi kamny na pevná paliva v rustikálním stylu

Komerční sdělení | Pátek, 11. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost KVS EKODIVIZE a.s. s výrobním závodem ve Dvorcích na Moravě je předním českým výrobcem sporáků a kamen na pevná paliva v České republice. Své výrobky dodává na tuzemský i zahraniční trh již bez mála čtvrt století.

Výrobky značky KVS Moravia jsou známé svým prvotřídním dílenským zpracováním a kvalitou. Splňují veškeré technické parametry odpovídající přísným požadavkům českých i evropských norem. Koupí takového výrobku získáte věrného pomocníka do své domácnosti pro vaření, pečení a vytápění. V nabídce je několik základních typů. Dnes představujeme kamna SOFIE typ 9114.

Kamna na pevná paliva SOFIE 9114

Sofie-9114-bordo

Kamna SOFIE v rustikálním stylu si získala již řadu zákazníků, kteří oceňují především možnost vytápění a vaření v jednom. Nemalou předností je jejich vzhled a prosklená dvířka topeniště, díky kterým je vidět hořící oheň. Venkovní plášť kamen je ze smaltovaného plechu, který se vyznačuje vysokou tepelnou odolností a stálostí barvy po celou bodu životnosti kamen. V současné době jsou nabízena v několika barevných provedeních: bílé, béžové, bordó a zelené.

Sofie-bordo-detail-plotna

Tento spotřebič je konstruován na spalování dřeva a dřevěných briket a jeho výkon je 9 kW při spotřebě paliva zhruba 2–3 kg za hodinu. Vzhledem ke své konstrukci vydávají kamna sálavé teplo všemi směry, proto je ideální umístění ve volném prostoru. Topeniště je tvořeno tradičně šamotovými deskami o síle 40 mm a robustním litinovým dnem obloženým žárobetonem a litinovým roštem. Prosklená vstupní dvířka jsou větších rozměrů, aby bylo možné vkládat polena o průměru až 245 mm.

Detail-topeniste

Intenzita hoření se reguluje přívodem primárního a sekundárního vzduchu. Primární vzduch se reguluje na dvířkách popelníku pomocí vzduchové růžice. Předehřátý vzduch je přisáván do topeniště pomocí otvorů v zadním šamotu a ovládá se táhlem, jehož zakončení je na přední stěně kamen. Předehřátý vzduch podporuje dokonalejší spalování a může ovlivnit i délku hoření. Drážkami ve spodní části dvířek topeniště se přisává vzduch pro oplach skla.

Detail-vymetaci-dvirka

Existuje také možnost umístit na kouřovod vedoucí z kamen teploměr pro kontrolu optimální úrovně teploty spalin, při které má spotřebič nejvyšší účinnost. Doporučujeme teploměr spalin TRS od českého výrobce APATOR METRA, který má tři ukazatele:

  • DEHTOVÁNÍ = nízká teplota spalin; nedokonalé spalování; kondenzace dehtových látek a vodní páry v zařízení, v kouřovodu a v komíně; snížená životnosti zařízení
  • OPTIMÁLNÍ = ideální teplota spalin, vysoká účinnost, nízká spotřeba paliva, dlouhá životnost zařízení
  • PŘETÁPĚNÍ = vysoká teplota spalin, velká spotřeba paliva, přetěžovaný spotřebič, snížená životnost spotřebiče

teplomer-spalin-APATOR-METRA

Kamna Sofie se vyrábějí také se zabudovaným výměníkem. Taková kamna jsou schopna vytopit ještě další prostory pomocí radiátorů, které jsou na ně napojeny. Do systému lze zapojit i bojler. Výkon do vody je max. 7 kW.

Více informací na www.kvs-moravia.cz

SaR 1-2019 advertorial

Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop