Nejpřirozenější zdroj tepla z moderních interiérů nemizí

Nejpřirozenější zdroj tepla z moderních interiérů nemizí

Komerční sdělení | Čtvrtek, 20. květen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Poslední rok mnohé naučil jednu zásadní věc. Když se nám zhroutí svět, jaký známe, se všemi kulturními, společenskými a jinými aktivitami, zbývá nám jediné útočiště, a tím je náš vlastní domov a samozřejmě příroda. Tento fakt se promítá i do nákupních vzorců lidí. Nebývalý ruch tak od jara zažívají veškeré hobby markety, zahradnictví a další odvětví, které se věnují údržbě domovů a jeho bezprostředního okolí.


Jelikož málokdo nyní věří, že restriktivní opatření posledního roku zažíváme naposledy, mnozí se snaží přizpůsobit v dlouhodobějším horizontu. Každý chce být na případné další problémy zkrátka připraven. Nákup pozemků, plánování staveb, případně renovace objektů včetně chat tak jasně odráží snahu o zajištění trvalého nebo přechodného plnohodnotného bydlení blíže přírodě.

Kromě dnes již nezbytné digitalizace je nutné s ohledem na naše podnebí počítat i s bezpečným a ekologickým vytápěním. Nejsvobodnější volbou, co se zdroje týče, je jednoznačně dřevo. To patří i z hlediska ekologie k preferovaným zdrojům, zejména v podobě doplňkového vytápění. U veškerých tuhých paliv, včetně dřeva, je však alfou a omegou bezpečný odvod spalin od spotřebiče.

drevo-ekologicka-varianta

Foto: Schiedel


U novostaveb dbejte na kvalitu technologického řešení!

Při hledání krbové vložky a vhodného komína do novostaveb hraje zásadní roli kvalita a technologické řešení. Rozhodně není možné sahat u moderních staveb projektovaných dle současných energetických standardů po levných polovičatých řešeních.

Komínová vložka musí s ohledem na těsnou obálku splňovat velmi přísná kritéria. Společnost Schiedel, která se dlouhodobě zabývá výrobou a vývojem komínů, nabízí několik variant, které je možné s klidným svědomím do energeticky úsporných staveb umístit.

Z keramických komínových systémů se jedná o nadstandardní řešení v podobě komínového systému ABSOLUT, který je na našem trhu jako jediný zástupce certifikován pro použití do pasivních staveb. Jednodušší a cenově dostupnější řešení pro novostavby s téměř nulovou spotřebou představuje novinka UNI Smart.

Tento třísložkový komínový systém se skládá z lehkých betonových tvárnic s broušenou ložnou spárou a čistě přírodní keramické tenkostěnné izostatické vložky. UNI Smart je možné napojit na všechny druhy spotřebičů a paliv, a to až do teploty spalin 400ºC.

Tento univerzální komín je vhodný pro investory, kteří hledají kompromis mezi výjimečnou kvalitou a příznivou cenou. Novinka samozřejmě vyhovuje požadavkům současného stavebnictví, a tím je dokonalá těsnost celého sytému a možnost napojení na krby nezávislé na vzduchu z místnosti. Vzduch potřebný k hoření je nasáván meziprostorem mezi tvárnicí a keramickou vložkou.

Dále není zapovězená ani varianta lehkého nerezového komína. Na trhu však najdeme jediného zástupce, který je schopen zajistit výše zmíněnou nezávislost otopné soustavy na vzduchu z místnosti. Krbová kamna SIRIUS dodávaná společně s kompatibilním nerezovým komínovým systémem Permeter Smooth Air jsou oceňována pro své nízkoemisní a nízkouhlíkové řešení vytápění odborníky po celé Evropě.

Komínový systém Permeter Smooth Air, na rozdíl od standardních nerezových komínových systémů, přivádí vzduchu potřebný k hoření meziprostorem komínového pláště, hladké provedení beze spon zase vnáší do prostoru elegantní nerušivý prvek.

Schiedel Kingfire.jpg

obr.: Moderní krbová kamna Schiedel Kingfire. Foto: Schiedel


Prostor vás omezovat nemusí

Vzhledem ke stoupajícím cenám práce a horší dostupnosti hypoték, se obytná plocha novostaveb obecně zmenšuje. Právě technologická řešení do malých staveb jsou tak čím dál populárnější. Výše zmínění komplet SIRIUS představuje vhodnou variantu, jelikož komínový systém je na krbovou vložku napojen přímo shora.

Oproti standardnímu řešení samostatně stojících krbových kamen napojených na zděný nebo nerezový komín tak ušetří investor zhruba 1 m² podlahové plochy. Podobnou úsporu přinese i monolit KINGFIRE, který v sobě skrývá komínový systém ABSOLUT a moderní krbovou vložku.

Systém KINGFIRE je populární zejména u výrobců montovaných domů, kteří oceňují rychlost a spolehlivost výstavby, která se prování jeřábovou technikou. Na stavbu se doveze hotový výrobek, který je nutné pouze vztyčit a upevnit na připravený podklad. Umístění krbových vložek KINGFIRE, případně SIRIUS si velmi snadno můžete vyzkoušet a představit díky konfigurátoru Schiedel.

Ukázka umístění krbové vložky Sirius v interiéru.jpg

obr.: Ukázka umístění krbové vložky Sirius v interiéru. Foto: Schiedel

Vyzkoušejte si umístění krbových vložek Schiedel do interiéru v Inspirátoru→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop