Ceny energií letí vzhůru, odborníci radí diverzifikovat!

Ceny energií letí vzhůru, odborníci radí diverzifikovat!

Komerční sdělení | Pátek, 22. říjen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Ceny energií doslova letí vzhůru a zdražování se nevyhne ani dalším komoditám, které jsou na energiích závislé. Jak to vše přežít?

1. Šetřete


Mnozí lidé si v posledních letech zvykli žít velmi bezstarostně, zvláště co se financí týče. Nákup nejnovějších elektronických vychytávek, špičkového sportovního vybavení, ale i každodenní rituály v podobě skleničky dobrého vína nebo kávy v trendy podniku, to vše pomalu ale jistě vysává konta i těch, kteří nevydělávají zrovna málo.

Ke zlepšení finančních návyků mohla paradoxně přispět zkušenost posledních dvou let. Covid nás naučil šetřit a nevyhazovat peníze za zbytečnosti. Zkuste si jistou dávku zdrženlivosti ponechat i v současnosti. Úspory se totiž, jak se zdá, budou hodit.

2. Modernizujte svou domácnost


Existuje celá řada opatření, zdánlivých maličkostí, které ale v dlouhodobém horizontu ušetří nemalé zdroje. Úsporné žárovky, perlátory redukující průtok vody, snížení vytápěné teploty o pár stupňů, to vše jsou věci, které může ve své domácnosti udělat doslova každý.

Dobré je si uvědomit, že pokud vám dosluhuje nějaký spotřebič, není radno čekat s jeho výměnou. Nové spotřebiče jsou totiž mnohdy řádově úspornější, než jejich předchůdci.

Hlavním opatřením, co se úspor energií týče, by ale měla být diverzifikace zdrojů energie. Sázka na jednu kartu se v investičním životě nemusí vyplatit, proto vám každý odborník doporučí to, o co se snaží i stát nejrůznějšími dotačními pobídkami.

DrevoStavbySchiedel Kingfire

obr.: Krbová kamna Schiedel Kingfire. Zdroj: Schiedel

3. Nespoléhejte se na jeden zdroj energie


Například vytápění dřevem představuje žádaný doplněk k tepelným čerpadlům, vytápění elektrickými přímotopy, ale i k plynovým kotlům, a to zejména mimo hustou městskou zástavbu.

Dřevo patří k dostupnému, obnovitelnému a levnému zdroji energie, který zajistí větší svobodu na externích dodavatelích, na které navíc nemusí být vždy 100 % spolehnutí.

DrevoStavby-moderni-krbova-kamna-Sirius v obývací části

obr.: Krbová kamna Schiedel Sirius. Zdroj: Schiedel

4. Moderní krbová kamna sníží emise na minimum


Při spalování dřeva sice dochází k tvorbě nežádoucího oxidu uhličitého. Moderní krbové vložky však dokážou emise snížit na naprosté minimum. Jestliže v minulosti krbové vložky přispívaly ke znečištění ovzduší zejména na našich vesnicích, dnes je tomu naopak.

Zajímavou nabídku technologicky vyspělých krbových vložek najdeme v portfoliu společnosti Schiedel. Výhodným řešením, které je hojně využíváno v menších prostorách, je napojení komínového tělesa shora přímo na krbovou vložku.

V tomto případě je možné sáhnout po komplexním řešení Schiedel Sirius, jehož součástí je moderní krbová vložka Sirius a zcela hladký nerezový komínový systém Permeter Smooth Air. Sázkou na kompatibilní balíček rozhodně nešlápnete vedle.

Získáte jedny z nejekologičtějších krbových kamen na našem trhu s přiměřeným výkonem produkujícím minium škodlivých emisí. Pokud zákazník preferuje jiný typ krbové vložky s možností napojení komínu shora, dokáže Schiedel na míru vyrobit redukci, která bezpečně odvede spaliny z topeniště.

Výhodou komínového systému Permeter Smooth Air je přívod vzduchu potřebného k hoření meziprostorem v komínovém tělese. Tím je možné docílit otopné soustavy zcela nezávislé na vzduchu z místnosti.

Další alternativu, kterou je ale možné instalovat pouze do novostaveb ve fázi hrubé stavby jsou komínové systémy s integrovaným krbem Kingfire. I tato varianta představuje naprostou špičku ve svém oboru.

DrevoStavby-instalace-Schiedel-Kingfire

Zdroj: Schiedel

DrevoStavby-snizeni-z-emisi-paleni-dreva

Zdroj: Schiedel

Více informací o komínových systémech Schiedel→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop