Typový patrový dům lze stavět etapovitě dle finančních možností

Typový patrový dům lze stavět etapovitě dle finančních možností

Markéta Kristová | Pátek, 08. říjen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Kvalitní bydlení za rozumnou cenu? Typový patrový dům na klíč od ověřené firmy MS HAUS s.r.o. vyniká svým dispozičním uspořádáním a možností dům stavět etapovitě. Velkou výhodou je možnost stavby v CHKO i na malých a úzkých parcelách.

Typový dům do CHKO


Možná už jste také slyšeli tvrzení, že území CHKO není právě vhodným terénem pro realizaci typových projektů. Novostavby se totiž musí svým půdorysem, podlažností, vzhledem i materiálovým řešením co nejvíce přiblížit původním dochovaným stavbám. Pokud si však vyberete dodavatele, v jehož portfoliu figurují i archetypální stavby, máte skoro vyhráno.

Například společnost MS HAUS realizovala takový rodinný dům pro klienta v CHKO Orlické hory. Stačilo jen několik úprav v katalogovém projektu označeném jako MS 05b Ekonomy.

Pro většinu zdejších staveb je typický obdélníkový půdorys a jednoduché, svisle bedněné štíty domů. Zatímco požadavkem stavebníků byla bezúdržbová úprava štítových stěn, úřad CHKO vyžadoval štít dřevěný.

Výsledkem je kompromisní řešení v podobě imitace dřevěného obkladu Weber for wood. Technologie letmé montáže předem vyrobených panelů, které se jako díly obrovské stavebnice smontují přímo na staveništi, přináší výhodu rychlé realizace a možnosti postavit dům i v klimaticky méně vhodných obdobích roku.

Dům v Orlických horách má dálkově řízené elektrické topení uložené v podlahách doplněné o elektrické přímotopy, které zajistí rychlé vyhřátí prostoru pro případ, že by se po delší období netopilo.

VÍCE FOTOGRAFIÍ A PŘÍBĚH DŘEVOSTAVBY: Svou typovou dřevostavbu museli značně přizpůsobit oblasti v CHKO

drevostavba-v-CHKO-projezdova-cestadrevostavba-v-CHKO-cely-dum

 

drevostavba-v-CHKO-pozemek-ve-svahudrevostavba-v-CHKO-zadni-cast-domu

 

Chci se dozvědět více informací o typové dřevostavbě MS 05b Ekonomy→

Typový dům MS 05b Ekonomy


Typový dům MS 05b Ekonomy má obdélníkový půdorys a sedlovou střechu. Může zde bydlet až 5 osob. Další možností je i varianta se střechou s minimálním sklonem, bez podkroví.

V přízemí je obývací pokoj spojený s kuchyňským koutem, šatna, koupelna, WC, ložnice a jeden pokoj. Z obývacího pokoje je umožněn přístup na terasu, která dokresluje vzhled domu a umožňuje příjemné posezení nejen v letních měsících. Prostorná koupelna je vybavena sprchovým koutem a rohovou vanou a druhým WC.

Místnosti jsou typologicky uspořádány tak aby byl plně využit prostor a přitom zajištěn plně bezkolizní provoz. Zároveň lze tento typ použít i na pozemcích nepříznivě orientovaných vstupem na jih, či na úzkých parcelách. V objektu bylo dbáno na vyváženost tepelně technického zpracování a nákladů na zhotovení.

  • Název typového projektu dřevostavby: MS 05b Ekonomy
  • Realizace: MS HAUS s.r.o.
  • Počet podlaží: vícepodlažní
  • Podlahová plocha (užitná): 120m2
  • Zastavěná plocha: 98m2
  • Dispozice: 4+1
  • Cena na klíč včetně základové desky: 3 319 015 Kč

1-typovy-dum-MS-05b2-typovy-dum-MS-05b

 

3-typovy-dum-MS-05b4-typovy-dum-MS-05b

 

pudorys-MS-05bpodkrovi-MS05b

 

pudorys-MS-05b-Lpodkrovi-MS05b-L

 

Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop