Vzorová dřevostavba v Mokrovratech láká na život s lehkostí

Vzorová dřevostavba v Mokrovratech láká na život s lehkostí

Redakce | Úterý, 26. září 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Projít se svým budoucím domem, vyzkoušet si použité technologie, ověřit si dostatečné propojení se zahradou, nacítit atmosféru i specifické klima, které v každém domě na základě použité stavební technologie panuje. To je ideální situace, kterou preferuje téměř každý budoucí stavebník. Investice do výstavby vzorového domu není malá, stavební firmě ale přinese unikátní způsob, jak svou vizi předat dál – ne pouze prostřednictvím slov a katalogů, ale formou osobního zážitku. V Mokrovratech u Prahy otevřela v květnu firma Goopan už druhý vzorový dům. Je jím Light 01, nejoblíbenější typový projekt z portfolia společnosti.

Dům Light 01 je architektonicky navržený tak, aby obyvatelům nabídl dostatek přirozeného světla a maximálně propojoval interiér s exteriérem. Standardně je nabízený ve třech půdorysných řešeních od 130 do 159 m2, vzorový dům v Mokrovratech má nadstandardní podlahovou plochu 177 m2 bez podkroví, to má pak ještě dalších 80 m2. Díky tomu bylo možné v domě ukázat mnoho interiérových řešení, ze kterých si může klient při prohlídce vybrat.

Vzorový dům Light 01 GoopanVzorový dům Light 01 Goopan

 

V rámci prohlídky domu se můžete seznámit i s průběhem jeho výstavby, která trvala od zahájení až po slavnostní otevření pět měsíců. Právě rychlost výstavby díky panelové montáži je jedním z benefitů, který Goopan svým klientům nabízí. V průběhu jednoho měsíce se panely připraví na míru ve výrobě a během tří až čtyř dnů vyroste pak na pozemku hrubá stavba.

Dokončovací práce obvykle zaberou další tři až čtyři měsíce. V difuzně otevřené skladbě jednotlivých konstrukcí firma používá materiály jen od jednoho jediného výrobce, a sice společnosti Saint Gobain, což nabízí záruku unifikovaných, pečlivě vyzkoušených výrobků, které společně utvářejí systém.

Vzorový dům Light 01 Goopan

 

Dominantou domu je bezpochyby obývací pokoj s kuchyní s otevřeným stropem až do střešní roviny, který prostoru propůjčuje vzdušnost. Dostatek světla v obývacím pokoji zajišťuje velký HS portál a kvalitní okna od společnosti Internorm, která mají rozměry přes celou světlou výšku i šířku místnosti. Z každé ze šesti ložnic je pak možný výstup na terasu. V domě se dále nachází tři koupelny, technická místnost, šatna a prostorné podkroví.

Vzorový dům Light 01 GoopanVzorový dům Light 01 Goopan

 

Dům je vybavený nejnovějšími technologiemi, díky kterým se majitelé mohou spolehnout na nízké provozní náklady. Dům je navržen v nízkoenergetickém standardu. Jedná se například o rekuperační jednotku Futura L s CoolBreeze Jablotron nebo tepelné čerpadlo Viessmann. Nedílnou součástí domu je i chytrá domácnost Loxone, která zvyšuje komfort bydlení.

Vzorový dům Light 01 GoopanVzorový dům Light 01 Goopan

 

Vzorový dům Light 01 Goopan

 

AUTOR ČLÁNKU: DAGMAR ČESKÁ pro časopis DŘEVO&stavby


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop