Elegantní rodinný dům na klíč potěší šikovnou dispozicí a příznivou cenou

Elegantní rodinný dům na klíč potěší šikovnou dispozicí a příznivou cenou

Markéta Kristová | Pátek, 08. prosinec 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Hledáte bydlení pro klidné žití? Projekt rodinného domu na klíč zaujme svou cenou a špičkovým zpracováním. To potvrzují i manželé, kteří si dům nechali na přání upravit a postavit na pozemku v prudkém svahu.

Typová dřevostavba Vela Profi 96


Velmi příjemný rodinný dům menších rozměrů s názvem Vela Profi 96 klame svým vzhledem, přesto jsou uvnitř 3 ložnice a prostorný obývací pokoj s kuchyní. Z obývacího pokoje vyjdete přímo do zahrady, což jistě oceníte nejen v letních měsících. K navození příjemné atmosféry domova a vytopení celého domu během chvíle je praktické si pořídit krb.

Bezbariérové provedení domu je samozřejmě možné. Dřevěný obklad na části fasády podpoří elegantnost tohoto moderního domu. Špičková technologií Difutech®, která udržuje v interiéru po celý rok příjemné klima je zárukou kvality. Tepelná izolace zaručuje pohodlné bydlení s velmi nízkými náklady na vytápění.

Dřevostavba Vela Profi 96Dřevostavba Vela Profi 96

 

Technické parametry


Rodinný dům má obdélníkový půdorys o rozměrech 9,02 x 12,6 m. Interiér má promyšlené dispoziční rozdělení domu na společenskou a klidovou zónu. Nevyhovujeme vám půdorysné řešení? Pro realizační firmu není problém upravit celý dům podle vašeho přání.

  • Název projektu: Vela Profi 96
  • Realizace: ATRIUM, s.r.o.
  • Charakteristika domu: samostatný
  • Počet podlaží: jednopodlažní
  • Konstrukční systém: panelový
  • Podlahová plocha (užitná): 95,37 m²
  • Zastavěná plocha: 113,65 m²
  • Tvar střechy: sedlová
  • Dispozice: 4+kk / 4+1
  • Sklon střechy: 23°
  • Cena hrubé stavby (vč. DPH): 2 633 100 Kč
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 4 314 900 Kč
  • Cena včetně základové desky: Ne

Dřevostavba Vela Profi 96 půdorys

Zdroj půdorysu se souhlasem: ATRIUM s.r.o.

Zkušenost a reference majitelů, kteří si tento typový dům nechali postavit a upravit


Když se manželé rozhodovali, jaký dům budou stavět, Hanka se inspirovala na internetu a v časopisech. Moc se jí líbí moderní stavby, ale řídila se hlavně citem. Hledala domek, který by se k místu co nejvíce hodil. Našla ho v katalogu firmy ATRIUM, se kterou se nakonec manželé domluvili. Základy a dokončovací práce pak řešili subdodavatelsky. Protože ale chtěli změnit vnitřní dispozice domku, strávili hodně času nad projektem.

Hanka oceňuje ochotu a trpělivost projektanta, který plnil její přání. Třeba na větší a pohodlnější vstupní halu, byť na úkor velikosti ostatních místností, nebo technickou místnost, která standardně v těchto stavbách nebývá. Majitelé ale chtěli oddělit technické zázemí domu a ušetřit tak místo v koupelně, kde původně měl být bojler a pračka.

Díky tomu se Hance splnil sen – má v koupelně velké okno, vanu i sprchový kout. Museli také dopředu promyslet umístění krbu a pouzder posuvných dveří, aby vše fungovalo tak, jak má, a nic si nepřekáželo. Stejně tak bylo potřeba vybrat a doladit vzhled všech prvků. Nakonec se vše povedlo zrealizovat podle představ a před domem zbylo dokonce místo i na velkorysou terasu s bazénem, odkud je díky svahu vidět nejen na okolní zástavbu, ale i do krajiny, a majitelé tam rádi tráví svůj čas.

Stavba dřevostavby pak proběhla bez potíží v řádu měsíců. Komunikace se zaměstnanci firmy byla perfektní. Hanka s úsměvem vzpomíná, jak jí v dubnu zavolali, že je dům připravený a když jej přivezli, z legrace se domlouvala se stavbyvedoucím, že večer chce mít na stole klíče od nových dveří. Byla opravdu překvapená, když jí je ten samý den opravdu přivezli. I následné práce nikde nedrhly, a vše bylo překvapivě čisté.

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba pro dva
 

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba pro dvaDrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba pro dva

 

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba pro dva DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba pro dva

 

Foto pro časopis DŘEVO&stavby: Martin Zeman, Zdroj vizualizací projektu: ATRIUM s.r.o.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop