Tisk
Pavel: <small>Klíče jsme dostali za 18 dnů!</small>

Pavel: Klíče jsme dostali za 18 dnů!

Redakce | Čtvrtek, 15. září 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Majitelé v domě bydlí jenom krátce, i po pár měsících jsou ale schopni poreferovat o tom, jak dům na bázi dřeva splnil jejich očekávání a zda je přesvědčil natolik, že by pro svůj případný další domov zvolili opět dřevostavbu.

 

Proč jste si vybrali dřevostavbu?

Zamlouvalo se nám dřevo jako konstrukční materiál. Původně jsme pokukovali po roubených stavbách nebo srubech, nakonec jsme se ale především kvůli izolačním vlastnostem rozhodli pro montovaný dům. Dalším důvodem byla rychlost provedení samotné stavby. Stavěli jsme v období, kdy vláda reálně hrozila radikálním nárůstem daně z přidané hodnoty, což by konečnou cenu navýšilo. V reálu byla montáž opravdu velmi rychlá – za 18 dnů od začátku montáže na připravenou základovou desku nám byly předány klíče od hotového domu! Také financování formou hypotéky bylo bezproblémové, nebylo nutné postupné uvolňování finančních prostředků, bankou podmíněné oceněním rozestavěné stavby a podobně.

Jak jste se rozhodovali mezi typovým a individuálním projektem?

Náš výběr domu vycházel z typového projektu, který bylo možné jakkoli bezplatně upravit podle našich přání a požadavků. Také práce projektanta byly v rámci balíčku služeb bezplatné, což se nám jevilo jako velmi výhodné. Nakonec se náš projekt lišil od typového jednou technickou místností navíc, přesunem některých vnitřních příček, úpravou velikostí oken a přidáním jednoho okna v koupelně.

IMGP4106

Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Navštívili jsme pražský veletrh Dřevostavby. Při výběru dodavatele rozhodoval samozřejmě poměr výkon/cena, tedy kvalita použitých materiálů ve standardu, okenních výplní, vnitřních a venkovních dveří apod. Po prostudování cenových nabídek asi od patnácti firem působících na trhu v ČR se nám jevila jako nejvýhodnější nabídka od společnosti RD Rýmařov, která navíc sídlí v našem regionu.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

I když v novém domě bydlíme jen krátce, zatím se nevyskytl žádný závažnější problém. Naopak nás příjemně překvapily tepelně-izolační vlastnosti a komfort bydlení v dřevostavbě jako takové. Tedy i přes podstatně menší akumulační schopnosti, než má zděný dům, má v zimním období naše dřevostavba velmi dobrou schopnost udržet teplo (hlavně přes noc, kdy se netopí). Na druhou stranu po příchodu z práce nebo po vícedenní nepřítomnosti je po spuštění topení doma takřka okamžitě příjemné teplo.

Pokud byste stavěli příště, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Určitě. Rychlostí provedení, komplexností zakázky v návaznosti na záruku a jistotou konečné ceny je podle našeho názoru tento typ technologie unikátní. Také z hlediska pořizovací ceny a následných nízkých provozních nákladů se nám jeví dřevostavba jako velmi výhodná především pro mladé rodiny, které procházejí různými etapami života a každou ušetřenou korunu vítají.

Montovaná dřevostavba u Rýmařova

Realizace: RD Rýmařov s.r.o.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop