Design ovládacích prvků chytrého domu

Design ovládacích prvků chytrého domu

Komerční sdělení | Neděle, 24. únor 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Mobilní telefon je dnes samozřejmostí. Vystřídal pevnou linku. Obdobný trend je zřejmý u elektroinstalace. Elektrické rozvody jsou doplněny sběrnicovým kabelem nebo se data přenášejí bezdrátově bez nutnosti rekonstrukce. Vypínače jsou rozšířeny o možnost ovládání, monitorování a automatizaci systémů v domě. Z domu se stává tzv. chytrý dům, jehož základem je inteligentní elektroinstalace.

Společnost HDL Automation dodává systémy automatizace budov, které řídí osvětlení, vytápění, stínění, zabezpečení a další funkce domu. Domov by měl být místem, kde se výrazně projeví osobnost jednotlivců. Volbou materiálu, barev, ikon, gravírování a podsvícení tlačítek, čel panelu, obrázků na LCD displej vytváříte vlastní vzhled ovládacích prvků, které ladí s vaší představou účelné a útulné domácnosti. Posun ve vývoji nastává především v designu a technologiích vypínačů či aplikacích pro vzdálené ovládání. Prohlédněte si nejnovější ovládací prvky.


Tlačítkové

Množství ovládaných prvků jedním ovladačem lze zvýšit nejenom větším počtem tlačítek, ale i způsobem stisku tlačítka, které rozliší krátký a dlouhý stisk nebo dvojklik a podle toho provede odlišnou funkci.

tlacitkove


S LCD displejem

Panely nabízí stránky s povely k vypínání a zapínání spotřebičů nastavitelné podle potřeb uživatele. Pro snadnější nastavení má dopředu vyhrazené stránky k ovládání hudby, klimatizace, podlahového topení, přístupového zabezpečovacího systému atd.

LCD-displej


Zásuvky

Zásuvky ve stejném designu s ovládacími panely elegantně doplňují interiér a není potřeba je instalovat za nábytkem krytá, ale méně dostupná místa. Přívod elektřiny do zásuvky se dá na dálku vypínat, a tím ovládat připojené elektrické spotřebiče. Konec starostem okolo zapomenuté zapnuté žehličky.

zasuvky


Venkovní a vnitřní stanice podporující Intercom

Díky vybavení integrovanou digitální barevnou kamerou a nočním světlem je zajištěn stabilní a čistý obraz a přehled o tom, kdo stojí před domem. Zároveň ovládáte vstup do domu a z vnitřní stanice i ostatní funkce chytrého bydlení.

intercom-venkovni-vnitrni


Držáky na iPad

Ovládacím prvkem se může stát i vlastní iPhone nebo iPad. Aby bylo chytré zařízení na viditelném, stálém a pro všechny přístupném místě, HDL Automation nabízí hliníkové nástěnné držáky. Vnitřní stranu držáku lze dekorovat obrázkem, fotografií, která je viditelná v případě vyjmutí iPadu. Díky vestavěné nabíječce odpadá starost o dobíjení.

drzaky-ipad


Chytré zrcadlo

Představte si zrcadlo, které mluví, hlásí počasí, přináší zprávy ze světa, přehrává vaši oblíbenou hudbu, a dokonce monitoruje a ovládá váš dům. Nejedná se o nic vizionářského. Portfolio ovládacích panelů bylo rozšířeno o zrcadlo se zabudovaným displejem s operačním systémem Android v části opticky polopropustné plochy zrcadla.

chytré zrcadlo

Info: www.hdl-automation.cz

DaS 1-2019
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop