Inteligentní tím správným způsobem

Inteligentní tím správným způsobem

Komerční sdělení | Sobota, 13. červenec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Chytrý dům má být pomocníkem a partnerem v našem každodenním životě. Nicméně vytvořit takový domov dobře, aniž abychom nakonec my sloužili jemu, znamená zvolit odborníka na slovo vzatého a také dobře vědět, co potřebujeme. Krok za krokem se pak dá vytvořit místo pro život, které převezme řadu úkonů všedních dní a my tak můžeme věnovat svou energii smysluplnějším věcem.


Pojem inteligentní elektroinstalace

Nejde o sluhy, kteří by vám sloužili, četli vaše myšlenky a vykonávali za vás úkony, jako rozsvěcování, zamykání nebo stahování žaluzií. Není to ani umělá inteligence, která by automaticky předpokládala, na co máte chuť nebo co chcete udělat. Inteligentní elektroinstalace, v dnešní době často označovaná jako „smart home", je vybavení domu ulehčující jeho obyvatelům život. Šetří jejich čas, aby se mohli věnovat rodině, koníčkům, přátelům.

levin-17


Takový systém se stará především o:

  • sladění všech různých technologií v domě.
  • Musí zajistit spolupráci topení a řízeného větrání domu.
  • Stará se o správnou teplotu uvnitř, aby se dům nepřehříval, nebo naopak v zimním období nepřechlazoval.
  • Zajišťuje také úsporu provozních nákladů.

Takový dům není jen o tom, že můžete rozsvítit světla pomoci mobilního telefonu, nebo podobného zařízení. Systém inteligentní elektroinstalace je schopen vždy zajistit ideální podmínky pro obyvatele domu. Nejdůležitější je řízení jednotlivých technologií domu, abyste měli stále přehled o tom, co se u vás doma děje, když jste v práci nebo někde na cestách.

(c)Loxone-App-Shading


Kroky ke skvělému chytrému domu

Jak vytvořit dobrý inteligentní dům? To je v dnešní době velice zapeklitá otázka. Vždy jsou důležité představy budoucích obyvatel domu a jejich očekávání. Odborník je musí do hloubky poznat. Je to velice důležité proto, aby po nastěhování a drobné optimalizaci dům sloužil jim a ne oni jemu. Nejdůležitější je, aby člověk navrhující systém začal úplně od píky. Musí to být specialista v daném oboru, který zná nejrůznější používané technologie. Měl by být schopen posoudit jednotlivé projekty profesí od vody, přes topení, chlazení větrání až po osvětlení.

Člověk, který vám bude navrhovat inteligentní dům, musí být velmi všestranně zaměřený a musí vědět, o čem mluví a zamezit i případným chybám v projektech. Musí být schopen vše adekvátně posoudit a zpracovat tak, aby instalované technologie spolupracovaly a vytvořily tak pro uživatele dokonalý domov.

levin-2

obr.: dům od společnosti Lucern


Rizika na cestě

„Jako realizační firma s dlouholetou zkušeností vidíme nejčastější chyby v tom, že firmy nezajímají potřeby budoucích obyvatel domu," vysvětluje Pavel Zolich z firmy SMART HOME.


Bohužel je zajímá prioritně zisk. Další velmi častou chybou je neodborné posouzení jednotlivých prvků, které se do domu instalují. Zda je potřeba certifikovaný alarm (ve většině případů opravdu není) a podobně. Spousta lidí nedokáží ani přesně vysvětlit možnosti systému, které vždy vyplývají z rozhovoru mezi projektantem inteligentního domu a budoucím obyvatelem. Projektant by měl být schopen doporučit ideální řešení z hlediska funkčnosti a jednoduchosti celého systému s uživatelským komfortem."


Ten pravý systém

Na trhu je celá řada produktů pro inteligentní elektroinstalace. „My jsme vyzkoušeli několik systémů, i pro průmyslové aplikace," přidává Pavel Zolich své zkušenosti.

„Nakonec jsme se zaměřili pouze na systém od společnosti LOXONE. Mají celou řadu produktů, které se starají o propojení všech technologií do jednoho systému a nabízí tak obyvatelům dokonalý komfort. LED SPOTY jsou dimenzovány tak, aby nedocházelo k přehřívání, mají vlastní vývoj světelné techniky. LOXONE má realizováno přes 85 000 inteligentních domů. Už samo o sobě takové číslo hovoří o tom, že LOXONE je systém s tradicí a s přísnými pravidly pro jejich montážní partnery. Systém LOXONE je velice uživatelsky jednoduchý a přívětivý. Jeho vizualizace je přehledná a nemate uživatele zbytečnými věcmi."


Kdo jsme?

Společnost SMART ENERGY SOLUTIONS a.s., která se zabývá návrhem a instalací inteligentních elektroinstalací od společnosti LOXONE. Vzhledem k dlouholetým zkušenostem v oblasti topných systémů, měření a regulace, vzduchotechniky a chlazení dokážeme adekvátně posoudit systém jako celek a navrhnout řešení tak, aby vše fungovalo v souhře a jednotlivé systémy se mezi sebou nehádaly.


loga

www.loxone.cz

www.lucern.cz

www.chytry-dum.com

http://www.chcismarthome.cz

DaS 4-2019
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop