Obklad Dragon. Luxus a podnikavá energie v imitaci opáleného dřeva

Obklad Dragon. Luxus a podnikavá energie v imitaci opáleného dřeva

Komerční sdělení | Čtvrtek, 07. květen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Myšlenka opalovaného dřeva má prý svůj prazáklad v Japonsku. Nicméně i na našem území se dochovala spousta zbytků dřeva z dob dávno minulých, právě proto, že bylo opálené. Důvodem používání této techniky byl tedy kdysi velice prostý. Lidé chtěli dřevo konzervovat, prodloužit jeho životnost.


Obklad Dragon dokonale imituje opálené dřevo

Zatímco pravým opalováním dřeva dochází k tvorbě zuhelnatělé povrchové vrstvy, která může špinit a zapáchat, produkt pod názvem Dragon je sice imitací takového opálení, je ale zcela čistý, nepáchne a navíc zaujme svým atypickým vzhledem.

Použít se dá jak v interiéru jako drobný prvek ke zvýšení designového efektu, ale i v exteriéru na velkých plochách jako trvanlivá dřevěná fasáda.

Překvapilo nás, jakým způsobem na tento produkt z kolekce Woodmood lidé reagují. Textura Dragonu v nich vyvolává dojem kůže, ať už dračí, krokodýlí nebo hadí. Lesklý černý povrch pak evokuje pocit něčeho luxusního, exotického.

Dragon interiér3_malý


"V někom může vyvolat pocity smutku či spáleniště, zároveň však dodat naději ve znovuzrození, začátek nových ambiciózních projektů."


Dragon detail

Dragon interiér1_malý


"Obklad Dragon stimuluje dravou a podnikavou energii - nepatří tedy zrovna do vaší kanceláře?"


Dragon interiér2_malý


Více informací: www.wood-mood.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop