4 tipy, jak dostat přírodu do domu

4 tipy, jak dostat přírodu do domu

Komerční sdělení | Pondělí, 01. listopad 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Při zařizování našich příbytků se většinou snažíme o to, aby hlavní roli měla v celém interiéru příroda. Tedy pokud se neuchýlíme cestou takových bytových stylů, které žádné přírodní prvky nemají ve svých pravidlech. Jestliže se ale dáváme cestou skandinávského bydlení či minimalismu, s přírodou nemusíme zrovna šetřit. Jenže jakými způsoby je možné přírodu do domu dostat?

Ať už je vaším domem krásná a příjemná dřevostavba, ve které se line teplo doslova neustále, nebo jste se rozhodli ke koupi bytové jednotky v nejvyšším patře panelákového domu, v obou případech můžete do svého příbytku dostat přírodu mnoha způsoby. Zmiňme si několik konkrétních tipů, jak vůni borovic nebo zvuk lámajících se větví pod nohama slyšet v každém okamžiku našeho trávení času doma.

3D tapety vnesou les do vašich obydlí


Pokud člověk touží po ozvláštnění svého příbytku, pokud přemýšlí nad tím, jak dostat více přírody do svého domova, může vsadit na 3D tapety. Vymalovat stěny zemitými odstíny je sice super nápad, ale nikdy nedodají takový skvělý pocit, jako když zdi polepíte tapetou s motivem lesa nebo louky.

Jelikož ale mluvíme o velice výrazném prvku ve vašem interiéru, je důležité, abyste to s tapetou příliš nepřeháněli. V ideálním případě jí vystelte pouze jednu zeď a ostatní bytové doplňky nebo další zařízení domu jí plně přizpůsobte. Musíte se doma cítit především příjemně, a na to nezapomínejte.

Drevoastavby.cz | 3D tapety na zeď

Foto: Dovido.cz

Pokojových rostlin není nikdy dost


Co patří do příjemné, plně komfortní domácnosti? Kromě pohodlného gauče a přizpůsobivé matrace jsou to i pokojové rostliny. Zatímco zmiňované věci jsou pohodlné na první usednutí nebo ulehnutí, pokojové rostliny zútulní domov na první pohled. A také vnesou domů kus přírody.

S pokojovými rostlinami bychom neměli šetřit. Zatímco někdo vsadí na kvetoucí, barevné druhy pokojovek, jiní zase upnou svou pozornost na stále zelené rostliny, které jdou ruku v ruce s každou moderní domácností. Pokojové rostliny se samy o sobě velice dobře udržují, mnohé z nich jsou opravdu nenáročné, proto se jich nemusí obávat ani začínající pěstitelé.

Některé mají dokonce ve své moci čistit vzduch v interiéru. O jiných se říká, že jsou magnetem pro bohatství a úspěch. Jakou pokojovku si přenesete přes práh vy?

Drevoastavby.cz | 3D tapety na zeď

Foto: Dovido.cz

Pusťte domů světlo


Umělé světlo nevyvolá tak příjemný pocit v člověku jako světlo přirozené. Proto ho pusťte do svého příbytku. Z garnýží sundejte záclony a masivní závěsy, které světlu znemožňují vstoupit do vašeho domova, pověste všude zrcadla, od kterých se přirozené světlo bude odrážet i do sebevíc tmavých rohů místností.

Tím, že světlo podpoříte a pustíte ho k sobě domů, jednotlivé pokoje také opticky zvětšíte. A když k tomu všemu natřete stěny místností na bílo, pokoje opticky opět nabydou na velikosti.

Vůně ať se line vaším domovem


Jak vnést přírodu domů? Jednoduše - vsaďte na vůně. Aromata mohou v člověku vyvolat různé emoce a mohou razantně hnout s jeho náladou nebo celkovým rozpoložením. Zatímco některé v něm evokují pozitivní náladu, jiné mají tendenci člověka uklidnit a navodit spánek po dlouhém a stresujícím dni.

A existují samozřejmě i vůně, jež dávají člověku pocit, že se nachází v lese zrovna po dešti. Kromě svíček jsou nositeli vůně i vonné svíčky, případně potpourri dekorace. Do svého příbytku můžete přinést i květiny nebo suché dřevo jabloně, na které nakapete vonný olej. Budete až překvapení tím, jak dlouho se bude přírodní aroma linout celým domem.

Přírodní dekorace na každou polici


Abyste potěšili i své oko, vsaďte na přírodní dekorace, kterými vystelete veškeré police a skříně. Mohou to být kameny, mušle nebo větvičky, které dodají interiéru osobitý charakter. Samozřejmě nezapomínejte na vlastní fotografie, které dělají domov domovem.

Drevoastavby.cz | 3D tapety na zeď

Foto: Dovido.cz

Prohlédněte si 3D nabídku tapet na zeď s přírodními motivy→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Design”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop