Tisk
Vybíráme posuvné nebo shrnovací dveře

Vybíráme posuvné nebo shrnovací dveře

Komerční sdělení | Středa, 30. květen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

V nedávných letech se v mnoha českých domácnostech staly velkým hitem posuvné interiérové dveře. Oblibu si získaly zejména pro úsporu místa. Tuto výhodu využijete v menších prostorách. Může se jednat o koupelny, wc, šatny a skladovací prostory, kde by jinak mohla při otevření dveří vzniknout kolize.

Dalším důvodem pro jejich použití je zajímavý vzhled a možnost využití u nadstandartní šířky otvoru. Posuvnými dveřmi je možné dělit celé místnosti.

Značné výhody pak nabízí celoskleněné dveře se satinovaným povrchem, které propouští světlo, propojují pocitově prostory, ale nabízí i částečné soukromí. Toto řešení si dnes lidé žádají například u oddělení kuchyňských koutů.

posuvne dvere_800
Tipy posuvných dveří:

1. do pouzdra
2. před stěnu
3. do zárubně nebo jedno křídlo před druhé

Můžete se také setkat s tzv. celoskleněnými dveřmi. Ty jsou tvořeny ze speciálního bezpečnostního skla. Nejideálnější je sklo kalné, které je velice pevné a pružné.

Skleněné dveře se nehodí do každého prostoru a je potřeba je začlenit do nového návrhu. Sklo dveří může být čiré, čiré barevné (planibel), průsvitné (pískované, mléčné, matelux atd.) nebo s ornamentálními a pískovanými dekory. Pokud zvolíte sklo čiré a následně ho budete chtít částečně zneprůhlednit, použijte nalepovací fólii (imitace pískovaného skla). Velmi oblíbená jsou i francouzská okna, která najdou uplatnění v případě, kdy chcete propojit interiér s terasou nebo zahradou.

Posuvné dveře, u kterých se zasouvá jedno křídlo před druhé, se hodí všude tam, kde nechcete prostory úplně oddělit zvukově ani pocitově např. mezi zádveří a chodbu, jídelnu a obývací pokoj, šatnu a ložnici. Pokud máte malé prostory, můžete využít i shrnovací nebo šoupací dveře, které jsou i finančně úsporným řešením.


Jak vybrat interiérové dveře

Na trhu je mnoho typů dveří. Můžete vybírat od hladkých bílých až po výrazné barvy a odvážná geometrická řešení. Pokud se shlédnete ve výtvarně zajímavých a nevšedních dveřích, konzultujte svůj výběr s designerem nebo architektem. Podoba dveří by měla ladit se stylem interiéru. Má být váš domov útulný, nadčasový, rustikální nebo naopak jednoduchý a elegantní?

Především by měl být osobitý a originální. Výběr dveří by měl v ideálním případě odpovídat i vnější podobě domu. Podobu dveří nelze úplně oddělit od podoby vstupních dveří, oken, podlah, schodiště a zábradlí. Důležitým parametrem je také množství světla prostupujícího do interiéru.


SHRNOVACKYshrnovacky 2Na začátku výběru byste se měli rozhodnout pro dveře v dekoru dřeva nebo dveře jednobarevné. Chybu tedy určitě neuděláte, pokud vyberete k dřevěné podlaze dveře odlišné barvy. Ještě lépe pak bude vypadat, pokud alespoň jedna z dřevin bude mít málo výraznou kresbu.

Vzhledem k nižší ceně domácích dřevin pak nejspíš půjde o dřevinu jako je smrk, odolnější borovici, popř. jasan, modřín nebo pevnější dub a buk.

 

Pokud nevíte, kde začít, podívejte se na nabídku interiérových posuvných dveří na FAVI, kde můžete filtrovat dle materiálu i dekoru dveří.


Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop