Triky, jak pomocí zrcadel prosvětlit i zvětšit váš interiér

Triky, jak pomocí zrcadel prosvětlit i zvětšit váš interiér

Komerční sdělení | Čtvrtek, 01. říjen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

I malému pokoji dodají na velikosti, dokážou vyčarovat více světla i pocitu útulna. Nejsou ona opravdu kouzelná? Možná, že ano. Hlavní kouzla jsou ale v jejich výběru, správném umístění a péči. Všechny triky vám teď prozradíme.


1. Kam zrcadlo nejlépe pověsit?

Do chodby, kde ráno kontrolujete celý outfit zvolte velké zrcadlo, ve kterém uvidíte celou svou postavu. Tak se vám nikdy nepodaří odejít z domu v kalhotech od pyžama (v dobách home officů docela snadné).

V koupelně patří zrcadlo nepochybně nad umyvadlo. Pokud se u něj ráno i líčíte, nezapomeňte na dostatečné osvětlení. Stejně nejlepší je ale líčit se na denním světle, v blízkosti okna. Na tyto účely je nejlepší kosmetické stolní zrcadlo na jedné nožce.

zrcadlo-Bonami-koupelna

obr.: Použití nástěnného zrcadla s motivem Frida Hair vaši koupelnu rozhodně oživí. Foto: Bonami


2. Jak se zrcadlem opticky zvětšit prostor

Tato kouzla znají všichni hoteliéři a stojí za to se jimi nechat inspirovat. Na stěny pokoje umístěte jedno či několik velkých zrcadel. Pokoj se v nich bude odrážet a vy získáte pocit, že jste v mnohem větším prostoru. Využít můžete i více menších zrcadel či kovového nábytku a doplňků, jejichž odlesky fungují na podobném principu.

Pokud umístíte v úzké chodbě dvě zrcadla naproti sobě, vyvoláte tak v návštěvách dojem, že je chodba daleko širší. Pamatujte si: Zrcadlo umístěné na konci chodby ji prodlouží, zrcadlo na protilehlých stěnách zase rozšíří.

Bonami-zracdlo-Woodman

obr.: Stojící zrcadlo Woodman NewEst opticky zvětší prostor v interiéru. Foto: Bonami


3. Jak se zrcadlem prosvětlit místnost

S umístěním zrcadel si hráli již staří Egypťané, kteří pomocí odrazů vnášeli sluneční světlo do potemnělých hrobek. Vychytat to správné místo, odkud bude zrcadlo odrážet zdroj světla může chvíli trvat, ale výsledný efekt bude stát za to. Zrcadlo může odrážet světlo z okna, ale i volně stojící či stolní lampy.

Bonami-zrcadlo-Angel

obr.: Nástěnné zrcadlo Ángel Cerdá Surry interiér dokonale prosvětlí. Foto: Bonami


4. Jak o zrcadlo správně pečovat

Chcete vědět, jak na to, aby se zrcadlo už nikdy nemlžilo? Stačí na jeho povrch nastříkat trochu pěny na holení nebo mýdla, nechat pár minut účinkovat a potom setřít. S otravnými šmouhami zkoncujete teplou vodou a pár kapkami octa. Všechny tyto metody jsou velmi šetrné a zrcadlo oproti agresivním čističům nijak nepoškodí.

Bonami-zrcadlo-Mauro

obr.: Nástěnné zrcadla Mauro Ferretti Quoxy vypadá v interiéru velmi moderně. Foto: Bonami

Vyberte si to své zrcadlo  →

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop