Podlahové prvky fermacell® jsou efektivní alternativou OSB desek

Komerční sdělení | Pondělí, 10. květen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

V rámci kampaně „Nečekej na OSB, vyzkoušej fermacell®" komunikuje společnost James Hardie Europe I u podlahových prvků fermacell® klíčové výhody a přednosti tohoto řešení. Pokud bychom zůstali u fotbalového motivu, použitého v komunikaci stejnojmenné kampaně společnosti James Hardie Europe s výrobci dřevostaveb, tak proti OSB deskám, představujícím jednoho hráče nesehraného mužstva, nastupuje dokonale sehraný a vyspělý tým.


Kvalita a přesnost podlahových systémů fermacell

Zatímco jsou podlahové prvky fermacell® součástí uceleného systémového řešení od jednoho výrobce, OSB desky jsou jen jedním z mnoha desek, které podlaháři a další realizační firmy při instalaci podlahy potřebují.

„Podlahový systém fermacell® myslí na plánování a provádění systematicky. Proto řeší návrh skladby podlahy od začátku. Pro srovnání nerovností má různé vyrovnávací a tepelně izolační podsypy, pro řešení akustiky má k dispozici nakašírované prvky nebo speciální voštiny. Pro řešení vlhkých prostor cementovláknité podlahové prvky. Pro bezpečné a designové sprchy pak sprchové vaničky kompatibilní s podlahovým systémem. Dále pak myslíme na zpracování, a proto máme odladěný systém pro montáž (např. stahovací latě)." říká Dipl. Ing. (FH) Jaroslav Benák, vedoucí technického oddělení James Hardie Europe.

Podlahové systémy fermacell® jsou na trhu symbolem vysoké pevnosti, suché a rychlé pokládky, systémového řešení a rozmanitosti nášlapných vrstev. To vše z nich dělá jedničku v suché výstavbě. Podlahové prvky fermacell® tak představují optimální řešení pro požární odolnost, tepelnou ochranu, akustiku a zdravé bydlení.


Kampaň upozorňuje i na další přednosti

Podlahové systémy fermacell jsou ověřené a certifikované, odzkoušené jsou skladby v oblasti akustické ochrany a parametry vzduchové a kročejové neprůzvučnosti (rekonstrukce, rodinné domy, bytové domy, kanceláře, školy a další). Totéž platí i u požární bezpečnosti (REI 60 – RE 120) a zatížitelnosti (dle ČSN EN 1991-1-1).

Realizační firmy ocení snadnou manipulaci, ergonomicky přizpůsobenou šířku 500 mm (1 500 × 500 mm), promyšlený systém (50 mm stupňovitá polodrážka zaručuje pevné spojení) a systémové příslušenství a nářadí.

Velkou výhodou je i univerzálnost podlahových systémů fermacell®. Jsou vhodné pro podlahové vytápěcí systémy elektrické nebo teplovodní, bez omezení lze na ně lepit velkoformátovou dlažbu a jiné krytiny – PVC, dlaždice z keramiky a přírodního kamene, parkety, laminát, koberce ....

Použití výhodné alternativy v duchu myšlenky „Nečekej na OSB, vyzkoušej fermacell®" se netýká jen podlahových prvků. Fermacell® dokáže efektivně nahradit OSB desky i u dřevostaveb, v modulárních konstrukcích, na fasádách, podbitích a dalších částech vnějších a vnitřních stěn staveb.

Na všechny uvedené segmenty budou v nejbližších dnech a týdnech cílit informace o možnostech a výhodách sádrovláknitých a cementovláknitých materiálů fermacell, on-line školeni jsou také pracovníci všech obchodních sítí, které dnes systémy fermacell® na trhu nabízí.

Nečekej na OSB a vyzkoušej fermacell®→

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop