Česko zná nejlepší ekologické projekty roku 2018, absolutním vítězem je pasivní dům ze slámy

Redakce | Středa, 31. říjen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

V pražské Čistírně odpadních vod byly v sobotu 27.10. oceněny nejlepší ekologické projekty z České republiky. Absolutním vítězem jubilejního 10. ročníku soutěže E.ON Energy Globe se stal vlastnoručně postavený pasivní dům ze slámy v Dobřejovicích u Prahy. Stavba využívá dešťovou vodu, fotovoltaiku a vytápění dřevem. Obyvatelé slaměného domu tak ročně ušetří až 40 procent pitné vody. Ekologická soutěž každoročně oceňuje nejlepší projekty usilující o ochranu přírody a úsporu energií.

Letošního ročníku největší tuzemské soutěže oceňující ekologické projekty se zúčastnilo celkem 220 firem, obcí, škol, staveb i jednotlivců. V pěti soutěžních kategoriích – Kutil, Obec, Firma, Mládež a Stavba.

Vítěze jednotlivých kategorií zvolila široká veřejnost prostřednictvím online hlasování. Celkem lidé poslali projektům 21 tisíc hlasů.

Absolutním vítězem soutěže se letos stal pasivní dům ze slámy, který suverénně zvítězil také v kategorii Stavba, kde získal od veřejnosti téměř pět tisíc hlasů.

slameny-dum-slamacek-foto-jakub-moravecjan-chvatal-vitez-v-kategorii-stavba-a-absolutni-vitez

Více informací o souteži E.ON Energy Globe

Tento pasivní dům jsme vám představili v článku Slamáček - unikátní pasivní dům postavený vlastníma rukama, kde naleznete více fotografií i odkaz na video.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop