Tisk
Nejvíc zahraničních odborníků na pasivní domy bude v ČR na konci října!

Nejvíc zahraničních odborníků na pasivní domy bude v ČR na konci října!

Dagmar Čechová | Úterý, 14. říjen 2014 |

Přidat na Seznam.cz

Od roku 2020 se budou muset všechny domy stavět s téměř nulovou spotřebou energie. A kdo jiný by k tomu měl víc co říct, než specialisté na pasivní domy, kteří oblast energeticky úsporných staveb rozvíjí v mezinárodním měřítku několik desítek let? Sejdou se v Brně a i vám poradí zdarma.

Pasivní bytový dům pro seniory v Modřicích zdroj Ing arch Josef SmolaMezinárodní konference Pasivní domy 2014, kterou pořádají neziskové organizace Centrum pasivního domu a Inštitút pre energeticky pasívne domy, přivítá v Brně nejvíc zahraničních přednášejících v historii. Hlavními tématy budou rekonstrukce do pasivního standardu, specifika projektování a realizace TZB v pasivních a nulových domech a také velmi podstatná spolupráce veřejného a soukromého sektoru v realizaci změn ve stavebnictví.

Plusový rodinný dům v Brně zdroj VIZE ATELIERÚčastníci konference budou moci porovnat návrhy a zkušenosti různých aktérů. Poprvé bude v ČR prezentována úspěšná inovační strategie regionální vlády v Bruselu, která spojila odborníky, vzdělávací instituce, politiky i veřejnost v podpoře implementovat pasivní standard za závazný cíl stavebnictví od roku 2015.
Konferenci doplní i praktická Fóra expertů, která přináší zajímavou diskusi odborníků nad konkrétními projekty a návrhy. Fóra expertů se soustředí na ukázky nejlepší praxe a diskusi nad problémy při realizaci pasivních a nulových domů. Diskutovat se bude v paralelních setkáních o oknech a systémech TZB.

Pasivní rodinný dům Rožmitále pod Třemšínem zdroj 3AE s.r.o. a NOVATOPPasivní bytové domy Ecocity Malešice zdroj JRD s.r.o.

Doprovodný program zdarma

Chcete se zeptat na nejlepší izolaci, zkonzultovat plánek vysněného bydlení nebo najít architekta, který umí stavět energeticky úsporné domy? Návštěvníci doprovodného programu konference Pasivní domy 2014 budou moci využít všech těchto služeb zdarma. Doprovodný program mezinárodní konference pro ně bude otevřen v pátek 31. října od 9 do 18 hodin a v sobotu 1. listopadu od 9 do 16 hodin v brněnském Kongresovém centru.

Konference - pozvánka jpg

Doprovodný program je otevřen široké veřejnosti a vstup je pro všechny zdarma. Akce je jedinečnou příležitostí, jak se dozvědět aktuální informace z oblasti pasivních domů – osvědčené materiály, výrobky, systémy a služby. Vystavovatelé návštěvníkům poradí, jak vyřešit konkrétní problémy a jak nejlépe přistoupit ke stavbě vysoce úsporného domu. Bližší informace o akci najdete na http://konference.pasivnidomy.cz.

Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Pasivní domy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop