Cementem pojené desky otevírají nové perspektivy

Cementem pojené desky otevírají nové perspektivy

Komerční sdělení | Pátek, 31. březen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

S moderními, cementem pojenými stavebními deskami je možné realizovat suchou cestou velmi náročné, trvale odolné a bezpečné fasádní konstrukce. Navíc nebrání tvůrčím řešením, která by při jiném způsobu stavby nebyla možná. Dřevostavby se tak stávají perfektní alternativou k masivním konstrukcím.

Jedním z důvodů jsou nové stavební materiály, trvale odolávající vlivům povětrnostních podmínek, určené pro fasády. Dobrým příkladem jsou desky Powerpanel HD nebo Powerpanel H2O společnosti Fermacell, které poskytují dřevostavbám a suché výstavbě – stejnou měrou – nové perspektivy. Robustní, staticky účinné, povětrnosti odolné a nehořlavé desky jsou vynikající pro konstrukce na bázi dřeva a mohou být použity jako přímé opláštění stěn budov a pro sanaci fasád. Zatímco se po dlouhou dobu dařilo u dřevostaveb dosahovat efektivní ochrany vnější stěny pouze za použití mixu různých materiálů, desky fermacell Powerpanel HD výrazně zjednodušují konstrukci venkovních stěn. Nutné nejsou ani ústupky z hlediska efektivity použitých stavebních prvků.

Fermacell Tor zur Welt foto3 okPowerpanel HD v praxi: Jedním z nejvíce inovativních školicích zařízení v Německu je školicí centrum ‚Tor zur Welt (Brána do světa)' v Hamburku. Všechny budovy jsou hybridní - mají železobetonové skelety a fasáda byla vytvořena jako dřevostavba z prefabrikovaných dřevěných panelů. Vnější opláštění budovy přitom tvoří cementovláknité desky Fermacell Powerpanel HD.

Cementovláknité desky Fermacell Powerpanel HD byly na hamburském školicím centru Tor zur Welt použity jako nosné desky omítky.

www. fermacell.cz

drevostavba-dreveny-chodnik-slunolam-modre-nebe-fermacell-james-hardie

Fermacell
v dřevostavbách

Jak na technické řešení dřevostavby s využitím systémových prvků Fermacell?

Stáhněte si bibli dřevostavbařů!

Cílem publikace je představení problematiky návrhu konstrukcí dřevostaveb od základních požadavků jako je:

  • statika a stabilita,
  • požární bezpečnost,
  • ochrana proti hluku,
  • tepelná ochrana a
  • ochrana proti vlhkosti,

přes detaily až po provádění konstrukcí na bázi dřeva, včetně legislativy v ČR a statických výpočtů.

Publikace je určena pro projektanty, architekty, provádějící firmy, studenty, ale i laiky.

STÁHNOUT BIBLI DŘEVOSTAVBAŘŮ

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Fasády”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop