Tvůrčí povrchové úpravy fasády dají dřevostavbě originální vzhled

Tvůrčí povrchové úpravy fasády dají dřevostavbě originální vzhled

Komerční sdělení | Pondělí, 15. říjen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Trendem dnešní doby, a nejen v architektuře, je odlišit se. Není k tomu za každou cenu nutné vždy projektovat speciální fasádní architektonické prvky. Řešením je tvůrčím způsobem využít kombinace dostupných povrchových úprav a s jejich přispěním vytvořit zajímavou a originální fasádu.

Skutečnost, že většina dnešních dřevostaveb jsou originály, není zejména pro výrobce žádnou novinkou. Samozřejmostí jsou pro ně dispoziční úpravy a řada dalších změn, realizovaných podle potřeb každého jednoho zákazníka.

Originalitu nové dřevostavby a vzhled zcela odpovídající představám architekta nebo investora mohou zvýraznit a dodat i tvůrčí povrchové úpravy fasády. Společnost Sto, světový lídr v oblasti kontaktních zateplovacích systémů, se tomuto trendu věnuje již více než 20 let, přičemž inspirací jsou především architekti. Výsledkem je řada kreativních povrchových úprav a jejich uplatnění na mnoha realizacích po celém světě.


Systém Sto Beton

Systém Sto Beton umožňuje získat vzhled pohledového betonu, a to jak na standardní stavební povrchy v interiéru i exteriéru, tak i na kontaktní zateplovací systémy StoTherm.


Povrchy se strukturou dřeva StoWood

Povrchy se strukturou dřeva StoWood, ve variantách struktura prken (popř. překližky) nebo struktura kůry stromu lze realizovat celoplošně nebo vhodně kombinovat s ostatními typy povrchových úprav.


Metalický povrch StoColor Metalic

stocolor-metallic-metalicky-nater-pro-metalicky-povrchV případě požadavku na metalický povrch, lze povrch opatřit metalickým nátěrem StoColor Metallic, který se vyrábí v různých odstínech.

 

Všechny uvedené kreativní povrchy mají širokou škálu barevných kombinací, můžete je volit v libovolné škále barevných odstínu ať již z firemního systému StoColor nebo NCS, RAL apod.


Sortiment cihel a cihelných pásků

stobrick-rustikalni-vzhled-fasady-budovVyspělý sortiment cihel a cihelných pásků Stobrick nabízí na fasádních zateplovacích systémech obrovskou tvůrčí svobodu a tvůrce si získá i svými nekonvenčními a zároveň kombinovatelnými formáty.

 

Skleněné mozaiky

Skleněná mozaika vytváří estetický efekt s kovovými odlesky a je častou součástí průmyslových i technických designových budov, neboť působí elegantně a současně nadčasově.


Fasádní prvky StoDeco

Při ztvárnění fasád se těší velké oblibě fasádní prvky StoDeco. Ověřené profily vypadají jako pravý, tažený štuk a používají se dokonce i na památkově chráněných objektech. Sto má v nabídce více než 250 profilů a prvků StoDeco profilů, vhodných pro historické fasády.

stodeco-profil-fasadni-profily

 

Moderní StoDeco profily jsou určené především na zateplovací systémy a vyznačují se nízkou tepelnou vodivostí a minimální tepelnou roztažností. K dispozici jsou také individuální StoDeco profily, které umožňují originální ztvárnění zcela dle požadavků architektů.


Zateplovací systém StoVentec

Předsazený provětrávaný zateplovací systém StoVentec nabízí, vedle svých nesporných tepelně-technických předností, především bezespárou povrchovou úpravu, kterou lze kombinovat s různými povrchovými úpravami. V sortimentu Sto mezi ně patří omítky, přírodní kámen, keramický obklad, skleněná mozaika a sklo.

stoventec-glass-predstazeny-provetravany-zateplovaci-system

 

Fasády plnící nejvyšší požadavky na vzhled a odolnost lze realizovat i ze systémů s přiznanými spárami - s panely z přírodního kamene nebo ze skleněných panelů.


Fasádní omítky

Téměř nevyčerpatelný je výběr fasádních omítek v nejrůznějších zrnitostech a barvách, které lze použít pro téměř všechny druhu podkladu a k jakémukoliv účelu užití. Široká nabídka nabízí klasické škrábané a rýhované omítky, univerzální modelační omítky i mimořádně odolné omítky z přírodních kamínků.


Barevný program Sto

stosignature-system-kombinaci-textur-a-efektu-pro-originalni-fasadni-omitkyBarevný program Sto splňuje vysoce estetické nároky a je založen na lidském vnímání barev. Klasikem od Sto je extrémně uživatelsky přívětivý systém StoColor, s kolekcí AC – Architectural Colours nabízí Sto přídavný nástroj, který rozšiřuje systém StoColor s jeho 800 nuancemi o dalších 300 minerálních odstínů.

Velmi zajímavá je pro architekty i služba StoSignature, která nabízí sofistikovaný systém kombinací textur a efektů, určených pro realizaci originální fasádní omítky, zcela na přání architekta či investora.

 

Další detaily o výše uvedených systémech kreativních povrchových úprav s produkty Sto včetně ukázek referenčních realizaci u nás i ve světě najdete na www.sto.cz.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Fasády”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop