Tisk
Izolace, kterou pomohli vyvinout sami řemeslníci

Izolace, kterou pomohli vyvinout sami řemeslníci

Petr Houška | Pátek, 15. červen 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Většina čtenářů má zkušenost s minerální izolací a velmi dobře ví, jak se s ní pracuje a především manipuluje. Za zkoušku rozhodně stojí nové minerální desky FactPlus. Ty jsou určeny pro snadnou aplikaci do šikmých střech, vnitřních příček a rámových konstrukcí.

FactPlus je tvárná, tuhá a lehká minerální izolace. Jejímu vývoji předcházelo detailní zmapování potřeb realizačních firem. Samotní řemeslníci pak FactPlus testovali přímo při aplikaci. Izolace je na trhu dostupná od června tohoto roku. "Neustále se snažíme získávat zpětnou vazbu na naše produkty přímo od lidí, kteří s nimi pracují. Přitom se zjistilo, že řada realizačních firem je historicky zvyklá pracovat pouze s deskami z kamenné minerální izolace. Společně tak vyvinuli FactPlus, který splňuje nejnáročnější požadavky na kvalitu izolace a přináší ještě další plusy, jako je například lepší tvárnost a tuhost nebo výrazné snížení nákladů na dopravu a potřebného času k aplikaci," říká o novém produktu Romana Janošová, marketingová manažerka Knauf Insulation.

Tepelná, protipožární a akustická ochrana

factPlus2factPlus4Minerální izolace FactPlus splňuje tepelné, akustické a protipožární vlastnosti jako běžně užívané izolace na trhu. Třída reakce na oheň materiálu je A1, tedy nejvyšší možná. V pohltivosti zvuku dosahuje materiál třídy A, konstrukce s izolací FactPlus tak maximálně eliminuje dopadající hluk. Tepelně izolační vlastnosti izolace FactPlus dosahují výborných hodnot (součinitel tepelné vodivosti je λ 0,037 W/m.K) a vyrobeny jsou pomocí bezformaldehydové ECOSE Technology.

Snadnější aplikace a větší úspory

factPlus3factPlus5Minerální izolace FactPlus má o 92 % nižší prašnost v porovnání s kamennou minerální izolací. To zaručuje řemeslníkům práci ve výrazně přívětivějším prostředí. FactPlus má také 4 x lepší tvárnost než desky z lehkého kamene, vyšší ohebnost, flexibilitu. Nehrozí tak, že se při dopravě a manipulaci poškodí hrany a rohy. FactPlus má v jednom balení o 66% více materiálu než kamenná minerální izolace stejné tloušťky. Zvýšená tuhost minerální desky také zabraňuje jejímu sesunutí po celou dobu životnosti stavby.

 

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop