Co nabízí výsuvně kyvné střešní okno Designo R7?

Co nabízí výsuvně kyvné střešní okno Designo R7?

Komerční sdělení | Pátek, 11. prosinec 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Jak sám název napovídá, zajímavý je zejména způsob jeho otevírání. Výsuvně kyvné otevírání funguje ve zjednodušeném principu tak, že se střed otáčení vysouvá nad rovinu střechy a mění tak výškovou polohu křídla. Tímto řešením posunete střed otáčení na rámu směrem svisle nahoru nad střechu, což v konečném výsledku pro uživatele znamená posunutí křídla při otevření do cca horní čtvrtiny rámu. Křídlo se tak nachází nejen výše, ale současně se vysouvá ven ze střechy.


Principy fungování střešního okna Designo R7

Horní část křídla tak při sjíždění dolů nepřekáží v interiéru, jak je tomu často u otevírání klasického kyvného okna. Technicky je při otevírání střešního okna Designo R7 využito dvou pístů, které při otevření křídla vysouvají střed otáčení nad rovinu střechy, a současně uživateli pomáhají s váhou střešního křídla. Ovládací klika je umístěná na spodní hraně křídla, tedy ve většině případů v nejsnáze dosažitelné poloze ovládacího prvku.

Firma Roto nabízí u všech svých typů střešních oken možnost dodatečného seřízení polohy křídla vůči rámu a samozřejmostí je i možnost seřízení síly zdvihu pístů podle sklonu střechy. Mycí poloha je rovněž plně k dispozici.

Použití výsuvně kyvného okna Designo R7 je možné pro sklony střech 20-65⁰, maximální úhel otevření křídla je 38⁰. Zasklení trojsklem nabízí hodnotu Uw (součinitel tepelného prostupu celého okna) 1,1 W/m2K a vzduchovou neprůzvučnost okna (útlum hluku) Rw = 32 dB.


Střešní okno Designo R7 je vhodné i do dřevostavby

Svojí konstrukcí, tepelně-technickými parametry, způsobem otevírání a skvělým poměrem cena/výkon je výsuvně kyvné okno Designo R7 předurčeno k použití nejen u novostaveb a dřevostaveb, ale zejména u výměn stávajících střešních oken. Uživatel získá nejen nové střešní okno s lepšími tepelně-technickými parametry, ale současně komfortnější způsob otevírání, kdy výše umístěné otevřené křídlo znamená pohodlnější přístup k oknu a navíc nerušený výhled ven.

Zateplovací blok a límec parozábrany, stejně jako montážní úhelníky, jsou již z výroby osazeny na okně, čímž se montáž střešního okna pro montážníka stává jednoduchou a prvky osazené již z výroby zaručují investorovi minimalizaci možných chyb při montáži.

Takto vybavené okno lze spolehlivě napojit na jednotlivé vrstvy skladby střechy, zejména na parozábranu, která je důležitým prvkem pro správné fungování celkové skladby střechy. V tomto případě postačí použití systémové pásky a problematické koutové spoje jsou snadno a trvale vzájemně napojeny. Ve spojení se správným tvarem ostění uživatel výsuvně kyvného okna Designo R7 získává dlouhodobě fungující prvek.

vysuvne-kyvne-stresnni-okno-ROTO-detail


Střešní okno Designo R7lze vybrat dle vašich požadavkům

Materiálově se výsuvně kyvné střešní okno Designo R7 nabízí v plném dřevěném profilu nebo v PVC vícekomorovém profilu. Dřevěný profil se standardně dodává s povrchem v třívrstvém bezbarvém laku, za příplatek s nátěrem v bílé barvě nebo nátěrem v barvě dle vzorníku RAL.

PVC vícekomorový profil se standardně dodává v bílé barvě, za příplatek je možný vnitřní povrch v dekoru Borovice nebo Zlatý dub. Chcete-li mít střešní okno se vzhledem dřevěného prvku a nechcete řešit nátěry rámu a křídla v průběhu životnosti, pak je plastové střešní okno s dekorem tím vhodným řešením.

Z vnější strany je okno vždy opatřeno oplechováním, je zde použit „klik" systém uchycení vnějšího oplechování rámu a křídla bez šroubovaných spojů. Pro napojení na střešní krytinu slouží lemování střešního okna, které se nabízí v několika provedeních materiálů a pro různé typy krytin.

K výsuvně kyvnému oknu Designo R7 jsou k dispozici venkovní i vnitřní stínící doplňky nebo systémové vnitřní ostění. Při vyšším umístění v interiéru je pro ovládání okna i doplňků možno použít teleskopickou ovládací tyč nebo okno dodatečně elektrifikovat.

Nově jsou střešní okna Designo R7 osazena antimikrobiální klikou „Just Clean", která okamžitě a dlouhodobě eliminuje bakterie a další mikroby. Antimikrobiální povrch na klice obsahuje ionty stříbra, které se uvolňují postupně a mikroby tak eliminují dlouhodobě. To vše nabízí Roto se zárukou až 15 let.

stresni-okno-ROTO

Výber si své výsuvně kyvné okno Designo R7→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop