Pečujte správně o svá okna, vydrží dlouho krásná a funkční

Pečujte správně o svá okna, vydrží dlouho krásná a funkční

Komerční sdělení | Čtvrtek, 09. září 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Okna nejsou jen výplní stavebního otvoru, ale plní celou řadu důležitých funkcí. Poskytují světlo a jsou také spojovacím mostem mezi obyvateli domu a jeho okolí. Kromě toho, že musí splňovat mnoho dalších požadavků ze strany uživatelů, musí také dlouho perfektně sloužit a dobře vypadat. A je jedno, zda se jedná o okna plastová, dřevěná či hliníková. Protože nejprodávanější jsou okna plastová, nabízíme několik rad, jak o ně pečovat.

Bezchybná funkčnost oken


Dokonalá funkčnost oken vždy souvisí s kvalitou materiálu – okenního profilu, kování i skla. Prvním předpokladem správné funkce je odborná a precizně provedená instalace, kterou by měla provádět pouze prověřená montážní firma. Právě ona vám poskytuje záruku.

Pokud je z hlediska kvality a montáže všechno v pořádku, pak stačí pro dlouhodobé zachování funkčnosti plastových oken jednou za rok promazat kování okna. Myšleno samozřejmě u všech pohyblivých částí. Stačí si koupit všeobecně známý spray WD-40 a určená místa lehce nastříkat. A to je vše. Bezvadné otevírání bude zaslouženou odměnou.

balkonova-okna

Šetřete svůj čas snadnou údržbou oken


Většina lidí úklid zrovna nemiluje a jen málokoho baví navíc mytí oken. Protože jsou však okna vystavena po celý rok nejen slunečnímu záření, ale i dešti, sněhu, mrazu, větru a prachu, je třeba jim nějaký ten čas věnovat. Na trhu je množství nejrůznějších čistících prostředků, ale jen málo z nich funguje a současně nepůsobí agresivně na povrch okna.

Rozhodně je nutné se vyvarovat expanzivním rozpouštědlům, acetonům, syntetickým ředidlům atp. Vhodným řešením je zakoupit speciální čistící prostředek, kterou například výrobce okenních rámů REHAU za tímto účelem nabízí.

Čistící prostředky REHAU jsou určeny pro čištění a ošetřování zejména plastových a kašírovaných okenních rámů a křídel. Aplikace je velmi jednoduchá. Čisticí emulze se nanese vlhkým hadříkem na profil a následně umyje vlhkým hadrem. Tento způsob ošetřování zajistí perfektní vzhled, nijak nepoškodí povrch rámu a ušetří vám čas a svým způsobem i peníze.

cistici-prostredky-na-okna

Okenní profily firmy REHAU mají ještě jednu přidanou hodnotu, a tou je speciální povrchová úprava okenních profilů označovaná zkratkou HDF (High Definition Finishing). Principem je perfektně hladký jakoby „vyžehlený" povrch, který na rozdíl od hrubší struktury běžného okna způsobuje, že se na něm špína hůře usazuje. Okno tedy vydrží nejen déle čisté a lesklé, ale rovněž se pak snadněji čistí.

Za zmínku ještě stojí, že okenní profily je možné z vnější strany opatřit také hliníkovou obložkou, která kromě perfektního designu slouží také jako ochrana daného profilu. Obložky se dodávají v různých barevných provedeních.

cisteni-a-udrzba-oken

Více informací o firmě REHAU→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop