Tisk
Architektura pro psy

Architektura pro psy

Dagmar Šimonová | Pondělí, 07. leden 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Přední světoví architekti a designéři se rozhodli, že svůj talent využijí i k trochu netradiční formě navrhování. Spojili své síly a vytvořili dosud unikátní projekt s názvem Architecture for dogs. Všichni zúčastnění měli totiž jedno společné – důležitou roli v jejich životě zaujímal čtyřnohý mazlíček, který měl své zvyklosti, potřeby a manýry.

Bouda pro každou rasu

dezeen Architecture-for-Dogs 920121113-dogster-architecture-for-dogs-9architecture-for-dogs-6


04well-dog-slide-9CHO-jumbo
Kolekce architektury tak nedělá šťastné jen nejlepší přátele člověka, ale také páníčky, kterým zvířata jako partneři zpříjemňují každý den. A protože napříč světem žije mnoho různých ras a druhů psů, rozhodli se i umělci vytvořit řadu mnoha příbytků a lenošek, v kterých mohou chlupáči naleznout zalíbení.

13 druhů příbytků z pera 13 slavných návrhářů

Projekt odstartovala kolekce 13 kusů, jejichž autoři jsou takový jména jako MVRDV, Atelier BOW – WOW, Shigeru Ban, Konstantin Grcic nebo Toyo Ito. Společně s ideou a prototypem návrhu poskytují na stránkách projektu architecturefordogs.com volně šiřitelné výrobní výkresy a instruktážní videa, na základě kterých si stejné designové hrátky mohou vyzkoušet všichni na celém světě. A jejich materiálem je často právě dřevo.

12 ss04well-dog-slide-WPNU-jumbo1671250-slide-20120905-ndc-dog1-jack-russell-terrier-0044-8bit


728
Udělejte si čas a prozkoumejte propracovaný design důmyslných a originálních příbytků pro 13 různých ras – čivavu, jack russel teriéra, bišona, bígla nebo třeba špice. V prosinci 2012 proběhla v Miami na Floridě výstava, kde bylo možné si kolekci všech třinácti modelů prohlédnout.

Vaše komentáře (2)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop