Tisk
Dřevostavby si prohlédlo více než 1100 návštěvníků

Dřevostavby si prohlédlo více než 1100 návštěvníků

DAS | Úterý, 25. říjen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

V sobotu 8. října se v České republice konaly nejen krajské a senátní volby, ale také další ročník akce Den dřevostaveb. Pro zájemce se otevřely vybrané vzorové a referenční stavby členských firem ADMD na území celé České republiky. 32 dřevostaveb od 13 firem sdružených v ADMD si přišlo prohlédnout celkem 1 129 návštěvníků, z nich vážný zájem o výstavbu nové dřevostavby projevilo 197 lidí.

"Vzhledem k tomu, že se obdobný podnik těší velké oblibě v zahraničí, a to zejména v Německu, Rakousku a na Slovensku, rozhodla se Asociace uspořádat podobnou akci i v České republice," vysvětluje Ing. Vratislav Blaha, předseda Asociace dodavatelů montovaných domů. "Cíl akce - propagovat u široké veřejnosti kvalitní dřevostavby a to nejenom vzorové a referenční domy, ale i rozestavěné stavby členských firem ADMD - byl tedy z našeho pohledu naplněn. Z pohledu ADMD a oboru akce výrazně přispěla k dalšímu posílení pozitivního vnímání a povědomí o moderních dřevostavbách od certifikovaných firem."

DD03K úspěchu akce a vysoké účasti přispěla také soutěž pro návštěvníky na facebooku, do které věnovaly hodnotné ceny odborní partneři (např. spol. CIUR, VELUX, Fermacell, Rigips, Newag, NOVATOP, Messy, Adler, Zehnder, ISOVER, SWN Moravia, Mountfield, Česká spořitelna a další). Pro první tři návštěvníky každého domu byla připravena poukázka na roční předplatné časopisu DŘEVO&stavby. "Pozitivní je, že akce přinesla všem zájemcům, resp. návštěvníkům nejenom zkvalitnění a prohloubení znalostí a informací při rozhodování se o výstavbě nového domu, ale také nové kontakty na firmy a odborníky z praxe," doplňuje Vratislav Blaha. "Z pohledu ADMD a oboru akce výrazně přispěla k dalšímu posílení pozitivního vnímání a povědomí o moderních dřevostavbách od certifikovaných firem."

Jedním z míst, kde si mohli zájemci o dřevostavby prohlédnout více domů najednou, bylo Národní stavební centrum resp. Centrum vzorových domů EDEN 3000 na Bauerově ulici č. 10 v Brně (vedle areálu BVV), kde navíc pro návštěvníky probíhal zajímavý doprovodný program např. odborné poradenství a konzultace v oblasti výstavby nízkoenergetických domů, přednášky o dřevostavbách, tepelných čerpadlech, řízeném větrání, bazénech apod.). Nechyběly ani akce pro děti, soutěže, hudba, občerstvení apod. "Sám jsem se během akce setkal s několika vážnými zájemci o novou dřevostavbu, kteří se rozhodli smlouvu o dílo uzavřít ještě do konce listopadu letošního roku a mohou se tedy již těšit, že se o prázdninách roku 2017 nastěhují a budou si užívat příjemného a energeticky úsporného bydlení ve své nové kvalitní dřevostavbě," uzavírá Vratislav Blaha.

V roce 2015 byla v České republice dokončena výstavba celkem 13 412 ks nových rodinných domů. Z tohoto počtu bylo s využitím technologie výstavby na bázi dřeva (dřevostaveb) postaveno již 1 791 ks rodinných domů, což znamená, že podíl dřevostaveb na našem trhu dosahuje již 13,3 % a neustále meziročně kontinuálně roste.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Zajímavosti”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop