ADMD – záruka kvality pro firmy i zákazníky

ADMD – záruka kvality pro firmy i zákazníky

Komerční sdělení | Pondělí, 29. listopad 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Asociace dodavatelů montovaných domů je uskupením firem, které šíří povědomí o dřevostavbách u laické i odborné veřejnosti a prosazují kvalitní dřevostavby na českém trhu. ADMD sdružuje certifikované výrobce dřevostaveb a partnerské dodavatele služeb či materiálů, kteří se společně vzdělávají v oboru a ukazují budoucnost stavění ze dřeva.

Každoroční zasedání valné hromady ADMD se muselo letos uskutečnit online tak jako spousta dalších akcí. Nicméně to pro naše členy nebyl žádný oříšek a zvládli jsme to i s volbou nové výkonné rady (dále jen VR) a revizní komise (dále jen RK) pro nadcházející dvouleté funkční období. Předsedou VR byl zvolen již podruhé Michal Šopík, místopředsedou Vlastimil Makovec. Dalšími členy VR jsou Tomáš Nemrava, Aleš Tajbr, Ladislav Kameník, Martin Chuman, Jan Moravec. Předsedou RK je Jaroslav Benák a členy Tomáš Tesař a Tomáš Příkopa. Vytrvalou prací týmu ADMD a těchto aktivních zástupcům z řad členům a partnerům ADMD bude asociace i nadále oporou nejen firmám z oboru, ale také zájemcům o kvalitní dřevostavby.

S asociací již přes 20 let šíříme osvětu o dřevostavbách a naši práci reprezentuje slogan ADMD – Maják ve světě dřevostaveb. Zákazníkům pomáháme při výstavbě domu od prvních úvah o vlastním bydlení až po realizaci domu. Jsme tak poradním orgánem i pomocnou rukou při výstavbě dřevostavby. Zároveň díky certifikaci Dokument národní kvality, sdružujeme nejkvalitnější výrobce dřevostaveb na českém trhu, kteří splňují přísné požadavky na návrh i realizaci stavby.

Na konci letošního května jsme obdrželi celostátní statistiky výstavby dřevostaveb za rok 2020 od Českého statistického úřadu, kde pozorujeme opět mírný nárůst, konkrétně o 87 rodinných domů. Celkem bylo tedy v roce 2020 postaveno 2 836 dřevostaveb rodinných domů. Dřevostavby se v minulém roce stavěly téměř v 16 % výstavby rodinných domů což znamená, že každý 6. dům byl konstruován jako dřevostavba.

DrevoaStavby.cz | Statistika výstavby dřevostaveb za rok 2020

ADMD podporuje trend stavění ze dřeva a věnuje se kromě osvětových aktivit také vzdělávání odborníků, propojování firem či změně norem a legislativy týkající se dřevostaveb. Chceme, aby se ze dřeva stavělo nejen více rodinných domů, ale také velkých staveb a veřejných budov. Proto připravujeme materiály pro podporu měst a obcí v investicích do dřevostaveb, které jsou pro ně díky kvalitě, ceně i rychlosti výstavby ideální volbou.

Zaujaly Vás dřevostavby a chcete stavět moderně?


Mezi kvalitní výrobce dřevostaveb z ADMD jsme v roce 2021 přivítali společnosti RP Stavby a Lucern, které prošly náročným procesem certifikace podle Dokumentu národní kvality. Aktuálně tedy můžete vybírat z 25 prověřených firem. Jejich seznam najdete na webu www.admd.cz.

Zákazníci členských firem mají také možnost využít speciální slevu na pojištění dřevostaveb ve výši 35 % (pojištění domácnosti, stavby a odpovědnosti), kterou jsme ve spolupráci s partnerem ADMD, spol. MoistureGuard, zajistili v České podnikatelské pojišťovně.

Za podpory členů a partnerů jsme letos v ADMD odstartovali vzdělávací projekt WOOD camp obsahující sérii online seminářů ZDARMA pro odborníky z oboru stavebnictví. Každý tak má možnost zjistit, jak probíhá návrh a výstavba dřevostaveb. Budujeme komunitu profesionálů, kteří se chtějí vzdělávat a navrhovat kvalitní dřevostavby.

DrevoaStavby.cz | projekt WOOD camp

Nelze také opomenout, že se letos k novým partnerům ADMD, kteří pro dřevostavby dodávají materiály a služby, připojily společnosti akustone, Bova Březnice, DMK system, Michna&Perháč, NaturFor, OTHERM, Pfeifer Holz, Puidukoda a Stavebniny DEK. Všechny vítáme do naší asociace a těšíme se na společné aktivity, které budeme moci pro popularizaci dřevostaveb podniknout.

Líbil se Vám náš článek a zajímá Vás více informací o dřevostavbách? Navštivte náš web nebo sociální sítě, kde se od nás dozvíte ty nejaktuálnější zprávy a můžete nás zde kontaktovat.

ing-lenka-trandova-reditelka-admd
Ing. Lenka Trandová
ředitelka ADMD a autorka článku

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop