Tisk
Co nabídne doprovodný program veletrhu For Arch 2015?

Co nabídne doprovodný program veletrhu For Arch 2015?

Michal Doležel | Pondělí, 14. září 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Zítra na výstavišti v Praze-Letňanech začíná letošní stavební veletrh FOR ARCH 2015 a doprovodné akce. Jako každý rok nabídne na stánky a expozice stovek firem z oboru stavebnictví, vytápění a saun&spa. Neméně zajímavý bude také doprovodný program veletrhu.

Součástí veletrhu jsou desítky doprovodných konferencí a dalších vzdělávacích akcí. Některé akce jsou placené, většina jich je ale zdarma v ceně vstupné na veletrh. Z doprovodného programu jsme pro vás vybrali to nejzajímavější:

Odpady - nejen stavební, jejich likvidace a recyklace

Pokud zrovna - podobně jako autor tohoto textu - bouráte starou stavbu, aby uvolnila místo novému modernímu domu, nebo třeba zahradě, určitě řešíte mnoho otázek, kam se spoustou stavebního odpadu. Napomoci by vám mohl tento seminář, který připravila redakce časopisu Build Info ve spolupráci s TZÚS Praha s.p. a ČVUT Praha. Akce se koná 15. 9. 2015 od 9:00 do 13:00 v konferenčním sále č. 3. Seminář je placený, stojí 500 Kč.

Škola suché výstavby

Laikům i řemeslníkům je určena škola práce se sádrokartonem, kterou ve svém stánku nabízí společnost Rigips. Na školení byste se měli naučit základy práce se sádrokartonem a také různé triky a postupy pro eliminaci základních chyb. Akce bude probíhat každý den od 10:00 do 17:00 v expozici číslo 6A2.

Moderní systémy technických zařízení budov pro úsporné budovy

Konference zaměřená a moderní technické zařízení energeticky úsporných domů. Najdete zde informace například o větracích systémech s rekuperací tepla, moderním vytápění a také o využití solární energie v domech. Akci pořádá Společnost pro techniku prostředí ve středu 16. 9. 2015 od 13:00 do 17:00 v konferenčním sále č. 3. Konference je zdarma.

Nové trendy v izolačním zasklení

Přednáška o moderních technologiích oken. Organizátoři zde představí hlavně nadrozměrná skla s folií (až 3,2 x 6m), izolační dvojskla s Ug = 0,3 W/m2K, Izolační trojskla s Ug=0,2 W/m2K řešené i jako celoskleněné stěny zcela bez rámů a mnoho dalšího. Akci pořádá firma Xnergie ve středu 16. 9. 2015 od 15:30 do 16:30 v konferenčním sále č. 4. Konference je zdarma.

Tesařské a klempířské řemeslo v praxi

Obdivovat práci špičkových tesařů a klempířů budete moci na na této specializované přednášce, kterou pořádá Cech klempířů, pokrývačů a tesařů České republiky. Nic praktického se na ní asi nenaučíte, ale třeba si názorně ověříte, jakou úroveň výsledků a kvalitu odvedené práce požadovat po dodavatelských firmách. Akce můžet navštívit 17. 9. 2015 od 14:00 do 15:00 v konferenčním sále č. 3**.

Tepelné čerpadlo – energetický zdroj vytápění i chlazení

Tepelné čerpadlo je velmi úsporný zdroj energie hlavně pro moderní nízkoenergetické domy včetně dřevostaveb. Pokud se chcete s technologií blíže seznámit, zkuste odborný tento odborný seminář v pátek 18. 09. 2015. Seminář pořádá Asociace pro využití tepelných čerpadel a jedná se o celodenní odbornou akci, načerpáte zde proto hodně znalostí. Seminář se koná v konferenčním sále č. 4 a je zdarma.

Stavba a rekonstrukce svépomocí

Plánujete stavbu či rekonstrukci svépomocí? Nemáte úplně jasno v postupu jak začít a na co si dát pozor? Zajímají vás praktické zkušenosti lidí, kteří si již stavbou či rekonstrukcí prošli? Vyzkoušejte doprovodnou konferenci určenou pro svépomocné stavebníky. Akce se bude konat v pátek (14:00 - 17:00) i v sobotu (10:00 - 15:00) v kongresovém sále. Cena akce je 399 Kč.

Michal Doležel

Již několik let popularizuji stavební technologie a design s drobným akcentem k trvalé udržitelnosti a přírodním materiálům. Chápu to jako poslání. Jsem také opatrný sadař a včelař teoretik.

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop