Zehnder Design Contest 2017 / 2018 - vyhlášení vítězů soutěže

Zehnder Design Contest 2017 / 2018 - vyhlášení vítězů soutěže

Komerční sdělení | Středa, 09. leden 2019 |

Přidat na Seznam.cz

V loňském roce společnost Zehnder vyhlásila soutěž určenou architektům, designérům, návrhářům interiérů a studentům architektonických oborů 4. a 5. ročníků z České Republiky a Slovenska. Předmětem soutěže byla prezentace té nejlepší vizualizace nebo realizace s nadčasovými designovými radiátory Zehnder Charleston, přihlášené v období od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2018 a splňující podmínky soutěže.

Design Contest Zehnder Charleston 2017/18 - soutěž pro architekty a designéry

Přihlášené soutěžní práce byly posouzeny odbornou porotou, která vyhodnotila 20 projektů, nejlépe splňujících kritéria dle zadání předmětu soutěže, přičemž posuzovala zejména:

  • celkové architektonické a dispoziční řešení,
  • technicky správný návrh radiátorů Zehnder Charleston s ohledem na zajištění optimálního vytápění a
  • respektování zásad stavební fyziky a správnou specifikaci výrobků.

Nyní vám tedy s radostí představujeme 20 nejlepších návrhů a zejména pak 3 vítězné vizualizace s nadčasovými radiátory Zehnder Charleston.

1. Místo: Interiér restaurace, Zehnder Charleston svislé provedení, průhledný lak Technoline

Autor: Mgr. art. Lucia Švecová, Lisková, Slovensko

design-contest-zehndercharleston-2017-2018-prvni-misto-lucia-svecova-img-1design-contest-zehndercharleston-2017-2018-prvni-misto-lucia-svecova-img-2design-contest-zehndercharleston-2017-2018-prvni-misto-lucia-svecova-img-3

 

Absolutním vítězem soutěže DESIGN CONTEST o nejlepší vizualizace nebo realizace s radiátory Zehnder Charleston se stal soutěžní návrh od Mgr. art. Lucii Švecové z obce Lisková na Slovensku. Vítězka porotu zaujala do detailu promyšleným, příjemným interiérem restaurace. Oceněn byl zejména skvěle zvládnutý návrh v industriálním stylu, použité materiály, barevné řešení i dispozice. Se stylem interiéru skvěle koresponduje výběr radiátoru Zehnder Charleston - jeho umístění, vhodně zvolený rozměr a odpovídající výkon zase prokazují i technickou erudici autorky. Celkově se jedná o moderní, harmonický a zároveň plně funkční interiér.


2. Místo: Koupelna, Zehnder Charleston s držákem na ručníky, v barvě Black Matt

Autor: Patrícia Janoková, Ostrava, Česká republika

design-contest-zehndercharleston-2017-2018-druhe-misto-patricia-janokova-img-1design-contest-zehndercharleston-2017-2018-druhe-misto-patricia-janokova-img-2design-contest-zehndercharleston-2017-2018-druhe-misto-patricia-janokova-img-3

 

Moderní koupelna může fungovat i na malém prostoru! Porota ocenila zejména dispoziční a materiálové řešení koupelny typických bytových rozměrů – a opět s výjimečnou citlivostí pro detail. Velkoformátový obklad se spárořezem navazujícím na dřevěné obložení, vůči klozetu osově souměrné osazení radiátoru Zehnder Charleston, jehož tmavá barva malému prostoru překvapivě sluší. Ve stejném barevném odstínu navíc provedeny detaily (vypínače, elektroinstalace) i méně tradiční obklad za umyvadlem. Zmíněné dřevěné prvky výraz prostoru příjemně změkčují. Umístění a zvolený rozměr radiátoru plně odpovídá potřebám tohoto prostoru – není potřeba další dotápění.


3. Místo: Dětský pokoj, Zehnder Charleston provedení pod okno, v barvě Lichen

Autor: Silvia Bohušová, Trenčín, Slovensko

design-contest-zehndercharleston-2017-2018-treti-misto-silvia-bohusova-img-1design-contest-zehndercharleston-2017-2018-treti-misto-silvia-bohusova-img-2design-contest-zehndercharleston-2017-2018-treti-misto-silvia-bohusova-img-3

 

Dětský pokoj, jaký by chtěl mít každý... Autorka pojednala návrh dětského (holčičího) pokoje přímo výtvarně. Na nevelkém půdorysu vytvořila komplexní „dětský vesmír", místo pro hru, studium i spaní. Využívá moderní materiály, ale není jejich otrokem - vhodně navrženými doplňky i střídáním barev a materiálů vytvořila pro malou obyvatelku velmi útulný domov. Návrh navíc skvěle propojuje interiér s exteriérem prostřednictvím sezení v okně pokoje. Výrazné barevné řešení, s nímž harmonizuje barevné provedení radiátoru Zehnder Charleston skvělý výsledný dojem jen potvrzuje. Oblé hrany topného tělesa jsou navíc ideální variantou právě pro využití v prostorech s aktivním životem nejmenších obyvatel.


Všech 20 vítězných návrhů v souteži Design Contest Zehnder Charleston 2017/18

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop