Podlahové vytápění Kermi clip systém x-net C16 - specialista na všechny podklady

Podlahové vytápění Kermi clip systém x-net C16 - specialista na všechny podklady

Komerční sdělení | Pátek, 15. únor 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Při pokládce podlahového vytápění na podklady, které jsou elastické nebo mají v některých místech sníženou nosnost, ať už jde o novostavby nebo rekontrukce, narazí mnoho systémů rychle na své hranice. Kermi clip systém x-net C16 je speciálně zkonstruován pro problematické situace. Přesvědčí svojí rychlou montáží, mimořádnou odolností a vynikající zpracovatelností.

Kermi clip systém x-net C16 - certifikovaný systém podlahového vytápění

Minerální izolace, EPS, PUR nebo vakuové těsnění mezi hrubou podlahou, která jsou nutná pro splnění požadavků na protihlukovou ochranu a tepelnou izolaci, kladou v důsledku různých materiálových vlastností vysoké nároky při použití systému podlahového vytápění.

podlahove-topeni-kermi-clip-system-x-net-c16-pokladka-panelu-1
Obr. 1: x-net C16 clip systém je možné použít jako univerzální řešení na všech podkladech – na minerální izolaci (obr. 2) s požadavkem na útlum hluku, na EPS izolaci (obr. 1, slepený izolační okrajový pás s fólií) s vysokou nepropustností u silně zatěžovaných podlah, na PUR izolaci, vakuovém těsnění nebo zcela bez izolace. Manipulace s panely x-net C16 clip je jednoduchá, panely jsou pevné v ohybu, nerozbitné a poskytují maximální bezpečnost.

Kermi clip systém x-net C16 nabízí certifikovaný systém podlahového vytápění dle norem DIN EN 1264 a DIN Certco. Překrytí instalačních kanálů v hrubé podlaze nebo zpracování na ne zcela vhodném podkladu během rekonstrukce je zcela bezproblémové. Při pokládce na vakuovém těsnění nebo přímo na hrubé podlaze lze dosáhnout nízké konstrukční výšky podlahy díky malé systémové výšce.

Clip panel x-net C16 – lehký, plochý, nerozbitný

Panel x-net C16 clip přispívá významně k vyšší flexibilitě a vynikajícím vlastnostem při zpracování. Tento panel v podobě dutého komorového profilu je mimořádně pevný v ohybu a odolný proti lámavosti, jeho poškození při pokládce je prakticky vyloučeno.

podlahove-topeni-kermi-clip-system-x-net-c16-pokladka-panelu-2
Obr. 2: x-net C16 clip systém je možné použít jako univerzální řešení na všech podkladech – na minerální izolaci (obr. 2) s požadavkem na útlum hluku, na EPS izolaci (obr. 1, slepený izolační okrajový pás s fólií) s vysokou nepropustností u silně zatěžovaných podlah, na PUR izolaci, vakuovém těsnění nebo zcela bez izolace. Manipulace s panely x-net C16 clip je jednoduchá, panely jsou pevné v ohybu, nerozbitné a poskytují maximální bezpečnost.

Díky malé hmotnosti je manipulace se čtvercovými panely s plochou 1,44 m² velmi snadná. Lze je rychle položit a jejich pokládku lze uskutečnit zpravidla téměř bez ořezávání a přesného přizpůsobení na geometrii místnosti. Případné zbytkové kusy lze dále zpracovat.

podlahove-topeni-kermi-clip-system-x-net-c16-pokladka-panelu-3
Obr. 3: Seříznutí panelu x-net C16 clip je zcela jednoduché. Čisté řezné hrany vznikají bez vynaložení síly a beze zbytků. Potisk panelu vytváří řezací rastr (+) a pokládkový rastr trubek (---).

V praxi napomůže také natištěný rastr pro řezání (+) a pokládkový rastr trubek (---). Seřezávání je velmi jednoduché – bez nutnosti vynaložení síly a beze zbytků lze běžně prodávaným nářadím vytvořit čisté, tupé řezné hrany.

Slepením panelů clip páskou x-net C16 vznikne naprosto nepropustná plocha, která je ideální pro použití s tekutým potěrem. Je zabráněno vyplavení pokládkové konstrukce, neboť vlastní tíhou potěru jsou panely vč. otopných trubek spolehlivě zatlačeny dolů a zafixovány.

podlahove-topeni-kermi-clip-system-x-net-c16-pokladka-panelu-4
Obr. 4: Díky pásce je spojení panelů x-net C16 clip extrémně odolné vůči zatížení, nepropustné (obzvláště při použití tekutého potěru) a nezávislé na tvaru a uspořádání panelů. Přímá pokládka na EPS izolaci.

Clipy systému x-net C16 – rychlé zpracování, spolehlivá pevnost

Clipy systému x-net C16 jsou odolné proti korozi a umožňují mimořádně vysokou přídržnou sílu trubky i při jejím tvarově těsném obepnutí. Konce clipů pronikají do komorové struktury panelu, panel však ale neprorazí. Díky tomu zůstane systém neustále utěsněný a poškození krycí fólie je vyloučeno.

podlahove-topeni-kermi-clip-system-x-net-c16-instalace-clipu
Obr. 5: Speciálně vyvinutý, mimořádně robustní x-net C16 clip nachází zcela spolehlivé upevnění v komorové struktuře panelu. Formovací přístroj x-net C16 clip upevňuje clipy se vždy stejnou přesností. Se zásobníkem a rezervní šachtou na 100 clipů prokazuje formovací přístroj x-net C16 clip mimořádnou kapacitu.

Trubka zůstane na povrchu panelu bez toho aniž by došlo k jejímu posunutí. Zaoblené clipy zabraňují nechtěným pohybům clipů jako jsou pohyby tahem nebo nárazem, způsobené např. hadicí pro potěr nebo chůzí po instalační ploše. Optimální umístění a tvarování clipů zajišťuje formovací přístroj x-net C16 clip. Jeho pružinový mechanismus nezávisí na vynaložené síle a rychlosti jeho ovládání. Každý jednotlivý clip je umístěn s naprostou přesností.

Jako otopná trubka se používá 5vrstvá trubka PE-Xc osvědčená v tisících kilometrech potrubí o rozměrech 14 x 2 a 16 x 2 mm.

Plošné vytápění / chlazení x-net – dokonalá souhra

Pro odborné zhotovení otopných ploch jsou v systému x-net k dispozici všechny potřebné komponenty jako jsou: dilatační profil x-net, ochranná lepící páska na trubky a x-net izolační okrajový pás. V kombinaci s pokojovým termostatem x-net pro vytápění/chlazení se při použití vhodné systémové techniky stává ze systému x-net C16 clip komfortní systém jak pro podlahové vytápění, tak i chlazení.

Foto: Kermi GmbH

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop