Méně dodavatelů při stavbě domu znamená méně starostí

Méně dodavatelů při stavbě domu znamená méně starostí

Komerční sdělení | Pondělí, 09. prosinec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Stavba domu přináší nespočet nástrah a překážek, kladených nejen ze strany úřadů, ale daných i například nedostatkem řemeslníků a zvyšující se cenou za práci. Ulehčení výběru a nákupu stavebního materiálu může být malou kompenzací k jinak stále komplikovanějším procesům spojených se stavbou. Širokou nabídku produktů pod jednou střechou, ale nenajdete u každého. Silní hráči na trhu se stavebními materiály se však snaží jít tímto směrem.

Krbový modul KINGFIRE - komín s integrovaným krbem

Jedním z výrobců, který tento trend vzal vážně je společnost Schiedel, která ještě donedávna platila „pouze" za kvalitního dodavatele komínových systémů. Před několika lety vstoupila na trh s komínovými systémy s integrovanou krbovou vložkou pod názvem Kingfire, vyráběnými na míru každé stavbě.

Nejenže zákazník nemusí díky tomuto výrobku obcházet dva různé dodavatele, ale navíc je celý systém dovezen na stavbu vcelku a instalace je otázkou doslova několika desítek minut. Jediným předpokladem je přítomnost jeřábu na stavbě.

Díky tomu se produkty Kingfire staly velmi populární mezi výrobci montovaných domů, kde je během stavby jeřáb běžně přítomen.

schiedel-krb-s-ucinnou-rekuperacni-jednotkou

obr.: Schiedel KINGFIRE GRANDE S je krbový modul s třístrannými dvířky, zcela nezávislý na okolním vzduchu. Splňuje nejvyšší technické normy pro novostavby a lze jej provozovat i s řízeným větráním. Zdroj: Schiedel

SIRIUS - krbová kamna na dřevo se samostatným přívodem vzduchu komínem

Poslední novinkou na poli komínové techniky dodávané společně s krbovou vložkou je systém Sirius. Tento typ produktu má tu výhodu, že je jeho stavba operativnější a obejde se bez výše zmíněné jeřábové techniky.

krbova-kamna-schiedel-sirius-3g-typy

obr.: Krbová kamna SIRIUS jsou na dřevo a mají samostatný přívod vzduchu komínem. Zdroj: Schiedel

Součástí je lehký nerezový komín Permeter Smooth Air, který je určen pro napojení na spotřebič na pevná paliva, a elegantní krbová kamna Sirius s tzv. triple- air konektivitou. Díky tomu je možné kamna napojit na spalovací vzduch třemi způsoby.

schiedel-kamna-rekuperacni-jednotka

obr.: Komínový systém Schiedel Permeter Smooth Air přivádí vzduch ke spotřebiči a zároveň bezpečně odvádí vnitřní vložkou spaliny do externího prostředí. Zdroj: Schiedel

Oba zmíněné produkty řeší nejen odvod spalin od spotřebiče, ale rovněž i přívod vzduchu potřebného k hoření samostatnou šachtou zabudovanou v komínovém systému. Pokud nyní plánujete výstavbu rodinného domu, může být vaše rozhodování a výběr dodavatelů o mnoho jednodušší. Společnost Schiedel se postará nejen o bezpečný odvod spalin, ale může vám dodat i mimořádně technologicky vyspělou krbovou vložku elegantního vzhledu a nejen to.

Řízené větrání s rekuperací KombiAir - novinka, která nevyžaduje technickou místnost

Společnosti Schiedel můžete navíc svěřit i instalaci dnes již nezbytného větrací jednotky s rekuperací tepla. V letošním roce totiž uvedla na trh novinku pod názvem KombiAir, která vyniká nejtišším chodem ze všech podobných produktů nabízených na našem trhu. KombiAir dosahuje při provozu hlukové hladiny pouhých 34 dB. To je sotva slyšitelná hranice, která neruší ani citlivé jedince.

skladba-systemu-KombiAir

obr.: Skladba systému řízeného větrání KombiAir. Zdroj: Schiedel

KombiAir patří k naprosté špičce i z hlediska vysoké účinnosti rekuperační jednotky, která dosahuje 90 %. Přicházející vzduch o teplotě -5 °C se ve výměníku tepla ohřeje vycházejícím vzduchem o teplotě 22 °C na příjemných 20 °C. Systém KombiAir navíc můžete účinně regulovat podle toho, v jaké místnosti v danou denní dobu pobýváte. Další výhodou je unikátní svislé řešení, které má minimální nároky na prostor a obejde se bez samostatné technické místnosti. Jednotka se vkládá do modulu o půdorysných rozměrech 360 x 620 mm.

Schiedel - komplexní dodavatel stavebních konstrukcí

Vytápět, větrat a žít, tak zní slogan společnosti Schiedel. Uvedení novinky KombiAir uzavřelo kruh a definitivně naplnilo filosofii společnosti. Schiedel se tak stal jedním z nejkomplexnějších poskytovatelů stavebních konstrukcí na trhu, který vám dodá nejen komín, ale i krb a účinnou rekuperační jednotku.

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop