Dřevěné brikety RUF

Dřevěné brikety RUF

Komerční sdělení | Pondělí, 26. září 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Jsou ekologickým zdrojem tepla v budovách. Pochází ze dřeva, ale přitom jej zcela předčí ve svých vlastnostech. To je jen krátké představení dřevěných briket hranatých tvarů. Chcete se dozvědět víc o jejich výhodách? Tak čtěte dál.

Kvádrové dřevěné brikety


Tyhle cihličky nejsou zlaté, ale jsou to lisované dřevěné brikety RUF. Jmenují se podle výrobce hydraulického lisu s původem v Německu. Maji podobu kvádru se zaoblenými rohy v standardizovaných rozměrech. Říká se jim ekobrikety, protože jsou uhlíkově neutrální a k ovzduší šetrné. Další důvodem je, že recyklují odpadní materiál z firem, které zpracovávají dřevo.

Kvalitní dřevěné brikety


Tak jako všechny dřevěné brikety nahrazují ekobrikety palivové dřevo svými skvělými vlastnostmi. Mají nízký obsah vody, proto je můžete použít ihned po zakoupení. Jsou výhřevnější díky vyšší hustotě a hoří či žhnou delší dobu než dřevo. Proto nemusíte tak často přikládat a udržují stálou teplotu. Ekobrikety RUF svými rozměry opravdu připomínají cihlu, což je hlavním důvodem, proč je doporučit do malých topenišť.

Nejlepší vlastnosti stromu jsou v dřevěných briketách


Vysoké hustoty se dosahuje stlačením rozdrcené dřevěné hmoty. Pro produkci se používá listnaté a jehličnaté dřevo, případně ve směsi s kůrou. Nebo jsou brikety čistě kůrové. Dřevěné brikety kopírují vlastnosti původní hmoty. Jehličnany jsou vysoce výhřevné, listnáče zase mají dlouhou dobu hoření. A tyto vlastnosti přenáší i do dřevěných briket.

Noční dřevěné brikety


Pokud se chcete v noci v klidu vyspat bez přikládání, sáhněte po nočních kůrových briketách. Noční brikety dokážou vytápět obytné místnosti po výrazně delší dobu než klasické dřevěné brikety. Zbývá po nich trochu více popela, ale ten využijete jako přírodní a ekologické hnojivo. K sehnání jsou i ekobrikety na přechodu nočních a klasických briket, ve směsi dřeva s kůrou.

DrevoaStavby.cz | Dřevěné brikety RUF a jejich výhody

Zdroj: Freepik

Výroba dřevěných briket


Výroba probíhá ve formě s charakteristickým hranatým tvarem. Do každé formy se vkládá určité množství rozdrcené dřevní hmoty. Dojde ke stlačení ve dvou fázích, přičemž se nezvyšuje teplota. Pod tlakem dojde ke zkapalnění a spojení ligninu přirozeně obsaženém ve dřevě. Ze stroje už vychází kompaktní dřevěné brikety, připravené na cestu ke spotřebiteli. Někdy mají svůj název RUF už vyražený z výrobního procesu.

Kde mají dřevěné brikety skladem?


Chystáte se nakoupit dřevěné brikety a hledáte spolehlivého obchodníka? V nabídce e-shopu Optimtop.cz naleznete brikety dřevěné v aktuálních skladových zásobách, které vám v krátké době dovezou až před váš dům. Doprava je po celé České republice zdarma již od objednávky jedné palety.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop