Roubenka NARUBY - Opravdová výzva pro  stavební firmu

Roubenka NARUBY - Opravdová výzva pro stavební firmu

Komerční sdělení | Pátek, 11. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Ne vždy je možné postavit na vybraném pozemku dům moderního střihu. Stavby ukryté v terénu, chráněné krajinou, nazývané také zemnice či zemljanky, mají svůj původ již v době kamenné a nejsou tedy žádnou novinkou. V současné době jsou takové domy též volbou pro energeticky úsporné bydlení. A někdy jsou jediným typem stavby, který lze v určitém místě realizovat. To je případ i této dřevostavby, která je pro stavební firmu architektonickou i technologickou výzvou.

Zasazení roubené stavby

Vzhledem k vysokému stupni ochrany krajiny nebylo možné zhotovit nadzemní stavbu v moderním kabátu. Zasazení roubené stavby do podzemní železobetonové monolitické konstrukce bylo jak architektonickou, tak i technologickou výzvou.

zasazeni-stavby-do-konstrukce

Detail řezu 3D scanem

Řez 3D scanem stávajícího stavu s prokresleným vkládaným roubením. Roubené konstrukce bylo nutné nasadit na již stávající rozvody vody a elektriky. Vše muselo být provedeno s tolerancí na 1 mm.

rez-3D-scan

Ukázka hotové práce

Namontovaná roubená konstrukce v obývacím pokoji. Stávající stav před předáním stavby.

namontovana-roubena-konstrukce

Důležitá je kontrola

Náhled na model s proložením ve 3D scanu objektu a na model v programu pro CNC opracování Dietrichs.

nahled-model-3D-scan

Proces tvorby

Pohled na kuchyni – stěna spíže.

pohled-kuchyn

Přesnost měření je naprosto zásadní

Zaměření 3D skenerem. Roubené konstrukce byly následně domodelovány do stávajícího stavu za pomoci programu ARCHICAD. Díky této technologii byly zaměřeny rozvody vody, elektřiny a vzduchotechniky. S roubenými konstrukcemi jsme se museli přesně vejít jak do stávající monolitické železobetonové konstrukce, tak do existujících rozvodů instalací zdravotechniky. Vše muselo být namodelováno s milimetrovou přesností.

zamereni-3D-scan

FOTO: OK PYRUS

SaR 1-2019 advertorial

Líbil se Vám článek?
gotop