Tisk
Malebná dřevostavba uprostřed lesů na severu USA

Malebná dřevostavba uprostřed lesů na severu USA

Dagmar Šimonová | Úterý, 27. prosinec 2011 |

Přidat na Seznam.cz

Práci architektonického studia Balance Associates Architects jsme již obdivovali mnohokrát, na našem portálu jsme vám i několik realizací prezentovali. Tentokrát se opět jedná o jejich klasické dílo – malou dřevostavbu uprostřed lesa, která se co možná nejvíce snaží respektovat okolní přírodu, především v interiéru však ukazuje i svou moderní tvář. Krásu obnažených dřevěných nosníků a sloupků, doplněnou o perfektně ladící zařízení.

Dřevostavba se díky nosným pilířům téměř nedotýká země

Foster Loop Cabin ve státě WashingtonProjekt s názvem The Foster Loop Residence leží v hlubokých washingtonských lesích na místě Mazama Village, které investoři zbožňují už mnoho let – jezdili sem totiž kempovat. Jejich láska k přírodě se samozřejmě musela odrazit i na vzhledu a konceptu celé výstavby.

Foster Loop Cabin ve státě WashingtonDům je proto umístěn na pilířích a ovlivňuje tak krajinný ráz jen „bodově", nikoliv plošně, jak by tomu bylo, kdyby byl umístěn na klasických betonových základech. Také přístupová cesta je řešena velice jednoduše a vzdušně. Přes nerovný terén je vybudována dřevěná lávka, která návštěvníka bezpečně a pohodlně dovede až ke vstupním dveřím.

Vnitřní prostor je díky odhalenému krovu vzdušný a prostorný

Foster Loop Cabin ve státě WashingtonFoster Loop Cabin ve státě WashingtonFoster Loop Cabin ve státě WashingtonInteriér je ve společenské části vysoký, protože se nad ním otevírá krásný dřevěný krov. Část domu je dvoupodlažní – v malém prostoru s šikmými stěnami je umístěná ložnice s koupelnou. Do horního patra vedou schody, vyústěné v obytném prostoru.

Foster Loop Cabin ve státě WashingtonFoster Loop Cabin ve státě WashingtonDům je také dostatečně propojený s exteriérem, na obou jeho koncích jsou terasy a i na delších stranách půdorysu jsou umístěné malé lávky, zabíhající přes malý příkop až do lesa. Ve druhém podlaží se nachází také malý balkon. Přesahující části střechy mají krytinu z průhledného polykarbonátu. Společenskému prostoru dominuje velký centrální krb.

Foster Loop Cabin ve státě WashingtonFoster Loop Cabin ve státě WashingtonFoster Loop Cabin ve státě Washington


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop