Tisk
Mateřská škola v dřevěném kabátu

Mateřská škola v dřevěném kabátu

Petra Vaňková | Pondělí, 01. červen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Mezi dřevostavbami vznikají v posledních letech opravdu zajímavé objekty. Jednou takovou je mateřská škola postavená během několika měsíců v Horoměřicích nedaleko Prahy. Mateřská škola je výjimečná především tím, že je to dřevostavba. Herny a pracovny jsou proskleny. Tyto skleněné plochy jsou vybaveny předokenními slunečními clonami, což umožňuje optimálně využít sluneční energii. Škola byla postavena za čtyři měsíce díky technologii využívající dřevěných sendvičových panelů.

„V roce 2010 jsme se jako subdodavatel dřevostavby podíleli na stavbě pavilonu B horoměřické mateřské školy a v roce 2014 jsme dokončili také pavilon C," říká Milana Rotterová, vedoucí úseku dřevostaveb firmy WOLF SYSTEM. „První etapu jsme zvládli zrealizovat během třech měsíců, druhou za čtyři. Projekt počítá ještě s centrálním pavilonem A, který se staví, je zděný a bude v něm jídelna. Jako dřevostavba je naplánovaný ještě pavilon D," dodává.

DSC02035DSC02022Generálním dodavatelem dřevostavby byla společnost VCES a.s., projekt navrhl ateliér Hlaváček&Partner s.r.o. Díky využití moderních technologií a dřevěných panelů z produkce společnosti WOLF SYSTEM spol. s r.o., které byly přímo na stavbu dodávány včetně kontaktního zateplovacího systému a namontovaných sádrokartonových desek v interiéru, bylo možné nový pavilon postavit v tak krátké době," komentuje průběh výstavby Zdeněk Pokorný, předseda představenstva VCES a.s.

Horoměřice mají nyní díky této originální dřevostavbě kde vzdělávat své děti, kterých v této obci neustále přibývá. Pavilon C nabízí 50 dalších míst pro předškoláky, čímž se podařilo alespoň částečně uspokojit vzrůstající poptávku po umístění dětí do mateřské školy.

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop