Atypické bydlení na samotě u lesa nabízí srubové apartmány u Lipna

Atypické bydlení na samotě u lesa nabízí srubové apartmány u Lipna

Michal Babor | Pátek, 11. červen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Až budete přemýšlet kam v létě s rodinou, vyrazte třeba na Šumavu. Bydlet můžete ve srubovém apartmánu u Lipna, který tu Radek ve spolupráci s firmou Kanadské sruby Tábor postavil doslova na zelené louce.


Srubové apartmány u přehrady Lipno

Tři mezonetové apartmány v obci Přední Výtoň u vodní nádrže Lipno jsou vybaveny srubovým nábytkem a krbovými kamny a zařízeny v retro stylu. „Máme rádi přírodu a k ní dřevo patří, srubem jsme si splnili svůj sen," odpovídá Radek na otázku, proč právě srub.

Cesta k němu nebyla nejsnadnější, protože prý jedna věc je představa, a druhá věc je uvést ji do praxe. Nicméně dnes už zapracoval vzpomínkový optimismus a pocit z dobře odvedené práce je cítit všude kolem. Určitě ho cítí i hosté, kteří sem pravidelně přijíždějí – přesněji řečeno přijížděli, protože problémy s koronavirem Šumavu neušetřily.

„Naši hosté oceňují nejen atypický styl ubytování, tedy srub, ale také lokalitu na samotě u lesa a zázemí plně vybavených apartmánů. Loňskou i letošní sezónu bohužel aktuální situace velmi komplikuje, ale věříme, že brzy už budeme zase moci přivítat naše hosty."

srubovy-apartman-Sumavasrubovy-apartman-Sumava

 

srubovy-apartman-Sumava-terasasrubovy-apartman-Sumava-areal

 
 

Komentář dodavatele

Výstavba takto velkého srubu na Přední Výtoni, který měl být podle požadavků zákazníka rozdělen na tři samostatné dvoupodlažní apartmány, byla výzvou jak z pohledu projekce, tak i samotné realizace stavby na klíč. Naštěstí se od začátku podařilo najít s majiteli společnou řeč a v průběhu projekce i výstavby byly veškeré problémy a nejasnosti velmi rychle a konstruktivně řešeny. Přispěla k tomu i jasná představa, jak má srub ve výsledku vypadat. Díky tomu se nám společně podařilo vybudovat krásný unikátní srub, který, jak věřím, bude přinášet radost jak majitelům, tak i ubytovaným hostům.

Veškeré informace o možnostech ubytování ve srubovém apartmánu: www.apartmanyvytonka-lipno.cz

Ing-David-Javorský-Kanaské-sruby-Tábor
Ing. David Javorský
KANADSKÉ SRUBY TÁBOR s.r.o.


Zdrojem tepla pro podlahové vytápění je tepelné čerpadlo země-voda o výkonu 17 kW. Pod zemí je uloženo 1 200 metrů zemních kolektorů.


interier-sruboveho-apartmanu-sumavasrubovy-apartman-sumava-kuchyne

 

srubovy-apartman-sumava-obyvaci-pokojsrubovy-apartman-sumava-krbova-kamna

 

srubovy-apartman-sumava-loznicesrubovy-apartman-sumava-pokoj

 

casopis-sruby-roubenky-2-2021-titulka-200x238-tinified

Tento článek vyšel v časopisu sruby&ROUBENKY 2/2021

Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 69 Kč

koupit časopis

 

SaR 2-2021
Mgr. Michal Babor

Z životní dráhy učitele, kterým jsem chtěl být snad už v peřince, jsem před drahnou řádkou let zběhl do sféry časopisů o bydlení. Ze zaměstnance jsem se před deseti lety stal zaměstnavatelem, ale redakční práci zůstávám věrný...

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop