S typovým bungalovem na klíč můžete bydlet už za tři měsíce. Své o tom ví investoři z Litoměřic

S typovým bungalovem na klíč můžete bydlet už za tři měsíce. Své o tom ví investoři z Litoměřic

Markéta Kristová | Pondělí, 23. říjen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Přízemní bungalov na klíč vyniká chytře navrženou dispozicí, přijatelnou cenou a rychlostí výstavby. Není divu, že si tento dům nechal postavit a upravit dle přání i manželský pár z Litoměřic, který se s námi podělil o zkušenosti se stavbou i samotným bydlením v dřevostavbě.

Ideální pozemek pro umístění bungalovu je rovina, která se pro něj hodí nejlépe. Z technického hlediska mu však nevadí ani svah s mírným sklonem. V takovém případě je však důležité postavit dům tak, aby do něj pronikal dostatek denního světla. I přesto, že stavba bungalovu vyžaduje větší pozemek, mají mnoho výhod, které z nich dělá nejvíce oblíbenou volbu pro bydlení.

Výhody bungalovu


  • Největší výhodou bungalovu je jeho bezbariérovost. Hodí se tedy zvlášť pro starší pár nebo naopak rodinu s malými dětmi, které se mohou na schodech ve vícepatrovém domě snadno zranit.
  • Bungalov je skvělou volbou i pro osoby s jakýmkoliv pohybovým omezením. Pro kompletní bezbariérovost bude ale bungalov jako dřevostavba na klíč vyžadovat dodatečné úpravy projektu.
  • Bungalov nabízí v určitých směrech opravdu velkou volnost. Například při výběru střechy záleží především na vašem estetickém vkusu a omezit vás mohou pouze místní nařízení, pokud se dané lokality týkají.
  • Dřevostavba typu bungalov nabízí dostatečně široké možnosti následných úprav a je snadné v ní v budoucnu změnit dispozice.
  • Menší bungalov může sloužit jako celkem levné a úsporné řešení rekreačního bydlení. Větší stavba může zase sloužit jako plnohodnotný rodinný dům.
  • Každá místnost bungalovu je většinou přímo propojena se zahradou.
  • Neodmyslitelnou součástí bungalovu je krytá terasa.
  • Stavba bungalovu bývá technicky jednodušší a tím rychleji se můžete nastěhovat.

Typový bungalov Rapido 2-81


Bungalov Rapido 2-81 se zastavěnou plochou 100 m2 a užitnou plochou 82 m2 nepatří k největším domům, přesto nabízí kuchyňský kout spojený s obývacím prostorem, tři další pokoje, samostatnou koupelnu a vedle zádveří technickou místnost s toaletou a umyvadlem. Jistě uvítáte i možnost pochozí půdy pod sedlovou střechou na uložení sezonních věcí.

Typový bungalov Rapido 2-81 Haas Fertigbau Rapido 2-81 Haas Fertigbau

 

Rapido 2-81 Haas Fertigbau 3Rapido 2-81 Haas Fertigbau

 
  • Realizace: Haas Fertigbau s.r.o.
  • Název projektu: Rapido 2-81
  • Počet podlaží: jednopodlažní
  • Konstrukční systém: panelová dřevostavba
  • Podlahová plocha (užitná): 81,13 m²
  • Zastavěná plocha: 102,43 m²
  • Dispozice: 4+kk / 4+1
  • Cena hrubé stavby (vč. DPH): 3 000 000 Kč
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 4 710 000 Kč
  • Cena včetně základové desky: Ne

Rapido 2-81 Haas Fertigbau

Zdroj půdorysu se souhlasem: Haas Fertigbau s.r.o.

Zkušenost a reference majitelů, kteří si tento typový bungalov nechali postavit a upravit


Firmu Haas Fertigbau, která dům manželům realizovala, Jirka zaregistroval už když mu bylo osmnáct. Tehdy se objevila na českém trhu a jako jedna z prvních firem tu začala stavět dřevostavby. Její koncept, technologie i to, jak domy vznikají, ho už tenkrát nadchlo a rozhodl se, že pokud někdy bude stavět, bude to právě s nimi. Splnilo se mu to o dvacet let později. Oba manželé ani neuvažovali o jiném domě než o dřevostavbě, i kvůli rychlosti výstavby.

Rodina si svůj vysněný dům vybrala z katalogu vybrané firmy, dokonce úplně nový typ s názvem Rapido 2-81, který se na našem trhu teprve zaváděl. Petru totiž zaujala velká okna, která propojují bydlení s okolní přírodou. I přes vyšší cenu se rozhodli pro přízemní řešení – bungalov, hlavně kvůli tepelnému komfortu v létě. I tak ale bylo potřeba udělat některé změny, ať už kvůli orientaci domu, která byla v katalogu jiná, ale také kvůli jejich potřebám.

Vyřídit povolení trvalo přesně rok, dřevostavba včetně všech dokončovacích prací trvala tři měsíce a probíhala bez jakýchkoliv potíží a průtahů v předem domluveném termínu. Základovou desku si majitelé zařizovali subdodavatelsky, firma dodala dům na klíč, až na některé součásti zařízení, například krbovou vložku nebo kuchyňskou linku.

Manželé byli i příjemně překvapení tím, jak velký výběr firma nabízí v základním „balíčku" materiálů a zařizovacích předmětů. Díky tomu nemuseli nikde řešit kompromis mezi cenou a kvalitou. Pak už stačilo jen dům vybavit a nastěhovat se.

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba Litoměřice
 

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba Litoměřice podle projektu Rapido 2-81DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba Litoměřice podle projektu Rapido 2-81

 

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba Litoměřice podle projektu Rapido 2-81DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba Litoměřice podle projektu Rapido 2-81

 

DrevoaStavby.cz Přízemní dřevostavba Litoměřice podle projektu Rapido 2-81

 

Foto pro časopis DŘEVO&stavby: Martin Zeman, Zdroj vizualizací projektu: Haas Fertigbau s.r.o.


mail-ico-poptavka

Líbí se vám typový bungalov Rapido 2-81? Zašlete dodavateli přímý dotaz!

Dřevostavby od společnosti Haas Fertigbau, to je tradice a dlouholeté zkušenosti. Na evropském trhu působí 50 let a má na kontě přes 50 000 staveb. Společnost Haas Fertigbau je součástí rodinného koncernu Haas Group, který působí po celé Evropě.

Zaslat dotaz nebo nezávaznou poptávku

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop