Tisk
Dřevostavbu od firmy ATRIUM si postavili vlastně náhodou

Dřevostavbu od firmy ATRIUM si postavili vlastně náhodou

DAS | Pondělí, 20. červenec 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Horažďovická společnost ATRIUM patří mezi dodavateli domů na bázi dřeva působících na českém trhu jednoznačně k těm zkušenějším. Během své více než dvaadvacetileté historie má ve svém portfoliu téměř tisíc úspěšně realizovaných typových i individuálně řešených rodinných domů a podobné množství spokojených zákazníků. Třeba takových, jakou je i Jitka z Brna, která spokojeně bydlí v rodinném domě Minor s individuálními úpravami.


Proč jste si vybrali dřevostavbu?

MINOR 148 Lipůvka 111MINOR 148 Blansko 2Výběr dřevostavby byl tak trochu dílem náhody. Náš pozemek se nachází ve svahu a my jsme si zpočátku mysleli, že dřevostavba je v takovém terénu nerealizovatelná. Firmy, které se zabývají klasickou výstavbou, nás odmítaly právě pro složitost terénu. Náhoda tomu chtěla, že jsme zavítali do Centra vzorových domů v Brně a navštívili vzorový dům firmy ATRIUM. Obchodní zástupkyně se nás ujala, prohlédla si pozemek a pak navrhla možnosti řešení, dokonale nás seznámila se skladbou domu. Její informace jsme si také ověřovali prostřednictvím internetu a pak už nebylo rozhodování vůbec těžké, ba naopak, byla to jednoznačná volba. Přesvědčily nás rychlost výstavby, tepelné vlastnosti domu i jeho velmi příjemné klima.

Váhali jste mezi typovým a individuálním projektem rodinného domu?

Vybírali jsme si z typových projektů. Ten, na který padla volba, byl na základě několika konzultací upraven pro naše konkrétní potřeby. Posunula se třeba obvodová stěna a dům je tedy prostornější, provedli jsme pár úprav pro naše zvířecí členy domácnosti a podobně.

Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Jednoznačně přístup dodavatele, jeho ochota řešit komplikovanou stavbu.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

Řekla bych, že naše očekávání předčil. Přece jen jsem žila v klasickém cihlovém domě, a tak nějaká nedůvěra vůči dřevostavbě přece jen zpočátku byla. Nicméně po velmi krátké době se ukázalo, že bydlení v dřevostavbě je daleko příjemnější než v klasickém domě – tepelná pohoda, dům se brzy vytopí, v zimě, když svítí sluníčko, přes den vůbec netopíme. Dům je orientován na jih a izolace domu je natolik kvalitní, že není potřeba přitápět. V létě naopak slunolam zabezpečí, aby se dům nepřehříval. Velmi mile nás překvapilo také to, že nemáme problém s hlukem. Syn si občas pustí hlasitěji hudbu a i díky tomu, že jsme zvolili dveře izolující zvuk, navzájem se nerušíme.

Pokud byste příště stavěli, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Jednoznačně. Bydlení je velmi kvalitní a rychlost výstavby je naprosto neuvěřitelná. Na dřevostavby už nedáme dopustit, ale rozhodně doporučujeme vybrat firmu, která svou práci umí; musíme potvrdit, že ATRIUM svou práci dělá opravdu dobře. Můžeme srovnávat, protože podsklepení nám zajišťovala jiná firma a vyřízení reklamace docela závažných nedostatků jsme se nedočkali. Kvalita odvedených prací u firmy ATRIUM byla skutečně bez chyb a v dohodnutém čase. Drobná reklamace také byla, ale vada byla odstraněna v nejkratším možném termínu.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop