Tisk
Jan: <small>Deset spokojených měsíců v dřevostavbě </small>

Jan: Deset spokojených měsíců v dřevostavbě

Redakce | Čtvrtek, 15. září 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Majitelé v domě bydlí jenom krátce, i po pár měsících jsou ale schopni poreferovat o tom, jak dům na bázi dřeva splnil jejich očekávání a zda je přesvědčil natolik, že by pro svůj případný další domov zvolili opět dřevostavbu.

 

Proč jste si vybrali dřevostavbu?

Když jsme se rozhodovali ke stavbě RD, prostudovali jsme množství literatury a časopisů o různých stavbách a pro dřevostavbu hovořila rychlost výstavby, výborné tepelně-izolační vlastnosti, jistota dohodnuté ceny (nehrozí její navyšování pomocí formulky "vícepráce") a pocit přesnosti výrobku – domu. Pro naši pracovní vytíženost jsme neměli čas stavbu často ani sledovat, neměli jsme stavební dozor, a přesto vše dopadlo podle našich představ.

Jak jste se rozhodovali mezi typovým a individuálním projektem?

Vybrali jsme si typový projekt, ale firma Stavex nám vyšla všemožně vstříc, takže jsme dům upravili podle našich představ. Dům jsme o metr prodloužili, o 40 cm zvýšili, aby bylo lépe využito podkroví, vnitřní dispozici místností jsme zvolili úplně jinou a u domu jsme dali postavit velkou, krytou terasu. Ve všech našich změnách nám majitelé firmy bez problémů vyhověli.

DSC07558Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Firmu Stavex Kutná Hora jsme si vybrali hlavně po osobním jednání s majiteli firmy – Pavlem a Petrem Marhanovými. Přesvědčili nás svoji profesionalitou, zájmem o věc, osobním přístupem a příjemným jednáním. Došli jsme k názoru, že každý dům, který staví, staví jakoby pro sebe a že je nepřestaneme zajímat po předání klíče od domu a po zaplacení poslední faktury. Při vybírání stavební firmy jsme jednali se zástupci i jiných firem, a ačkoliv jejich zástupci byli profesionální a věci jistě rozuměli, většinou byli neosobní, uspěchaní a někdy i povýšení.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

Dům splnil veškerá naše očekávání. Bydlíme v něm deset měsíců a zatím jsme se vším spokojeni. Vytápění jsme zvolili elektrickými přímotopy a krbovými kamny. Kamna jsme i v nejchladnějších dnech využívali jen několik hodin a přímotopy jsme zapínali jen občas v jedné či dvou místnostech. Přesto bylo v celém domě příjemně teplo.

Pokud byste stavěli příště, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Rozhodně! Opět stavbu na klíč a opět dřevostavbu. Hlavně pro rychlost výstavby a také pro prakticky nulový výskyt závad a reklamací. Po všech našich zkušenostech bych také znovu zvolil firmu Stavex Kutná Hora.

Montovaná dřevostavba v Přítokách
Realizace: Stavex Kutná Hora s.r.o.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop