Tisk
Nábytek, který padne do každé dřevostavby

Nábytek, který padne do každé dřevostavby

Dagmar Šimonová | Pondělí, 13. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Hledáte perlu, která by dodala Vašemu interiéru požadovaný šmrnc? Rádi byste svůj salon, obývací pokoj nebo ložnici doplnili krásným kusem nábytku, který na sebe přitáhne pozornost? Je jedno, jestli vlastníte masivní dřevostavbu nebo moderní skelet. Modern Organic Furniture je kolekce, která se určitě dotkne vašeho srdce.

Zkrocený kus živoucí přírody se stane středem zájmu v každém interiéru

Modern Organic Furniture od Stuarta ChaseModern Organic Furniture od Stuarta ChaseKreativní umělec Stuart Chase tvoří každý kus jako originál. Poté, co studoval mnoho forem umění, od módy a designu, přes architekturu až po ochranu přírody, našel svou vášeň v hledání společného dialogu formy a funkce v oblasti nábytku. Svou lásku k přírodě tak doplňuje svými kreativními schopnostmi designéra a šikovnýma rukama dřevaře.

 

Modern Organic Furniture od Stuarta Chase

Kusy dřeva a kořenů vybírá Stuart Chase pečlivě na březích jezera Champlain v severoamerickém Vermontu. Každý si svým charakteristickým tvarem a reliéfem v podstatě sám určuje, co z něj pod rukama umělce „vyroste". Ze zcela přírodních kusů tak vznikne organický nábytek s moderním nádechem, který se díky tomu, že snoubí tyto poměrně protichůdné vlastnosti, stává univerzálním.

 

Klasické dřeviny designér doplňuje exotikou

Modern Organic Furniture od Stuarta ChaseModern Organic Furniture od Stuarta ChasePřímé a stabilní části vyrábí Stuart z exotických dřevin, jako je zebrano, wenge nebo eben, často využívá i akrylátu a hliníku. Hotové dřevo napouští olejem, aby získalo trvanlivý a snadno udržovatelný povrch.

 

Modern Organic Furniture od Stuarta Chase

Na stránkách Modern Organic Furniture si můžete dosud realizované kusy prohlédnout a v případě zájmu si nějaký objednat i do svého domova. V současné době se na stránkách připravuje sekce s e-shopem, kam bude Stuart vkládat hotové a zatím neprodané kusy. Zatím je tedy možné objednat nábytek na zakázku, výsledek ale bude do určité míry vždy malým překvapením.

 

 

Vaše komentáře (3)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop