Ustelte si ve lnu a užijte si jeho chladivý dotek!

Ustelte si ve lnu a užijte si jeho chladivý dotek!

Redakce | Středa, 19. červen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Ten, kdo si vyzkoušel spánek ve lnu, tak už těžko bude spokojený v jiném než lněném povlečení. V parném létě oceníme především jeho chladivý dotek.

Len je tradiční rostlina, stále se pěstuje v Evropě, i když v České republice se již prakticky nepěstuje. Len rychle roste a při hustém porostu vítězí nad plevely, proto není nutné použití chemických hnojiv a pesticidů. Lnu stačí běžné srážky, jeho pěstování je šetrné ke krajině.

Len je příjemný

Zamilovali jsme si len pro jeho vynikající vlastnosti, již jsme zmiňovali, že v létě příjemně chladí. Lněné látky ocení alergici jak na oblečení, tak i na ložním povlečení, protože je hypoalergenní.

lnene-povleceni-cervene-pruhy-detail

Lněná vlákna jsou velmi pevná, proto mají i látky ze lnu dlouhou životnost. Opakované praní lnu nevadí, naopak je pak měkčí a ještě příjemnější. Len je schopen přijmout velké množství vody, aniž by byl na omak mokrý.

Povlečení ze lnu

Vyzkoušeli jsme si spánek ve lnu, v ničem jiném už spát nechceme. Proto jsme se rozhodli o tento pocit podělit a šít lněná povlečení a další výrobky ze lnu pro naše zákazníky. Námi vyrobené lněné povlečení si tak mohou užívat ve své ložnici v moderní dřevostavbě, ve srubu i roubence.

lozni-povleceni-lnene-prirodni-detail-logo

Lněné látky si navrhujeme, jedná se tedy o naše originální dezény. Látky jsou utkané v ČR. Šijeme z nich povlečení ve standardních rozměrech, které je v nabídce e-shopu. Rádi ušijeme i jiné rozměry podle požadavků a přání našich zákazníků.

lnene-povleceni-prouzky-sede

lozni-povleceni-lnene-prirodni-a-prouzky

Bytový textil ze lnu

Z lněných látek šijeme i další bytové doplňky jako polštářky sedáky, ale i závěsy a záclony na míru. Našim představám nejlépe vyhovuje šedá kolekce, a tak i naši chalupu jsme si převlékli do šedého lnu. Dobře se bude vyjímat i ve vaší dřevostavbě.

chalupa-lnene-zavesy

chalupa-lnene-zavesy-sede

kuchyn-nachalupu-zaclona-zaves-len

Lněná metráž pro vlastní tvorbu

Pro ty, co se nechtějí svazovat jen nabídkou našich výrobků ze lnu, máme v nabídce originální lněné látky. Zjišťujeme, že je stále hodně tvořivých duší, které mají chuť si vytvořit něco vlastního, co jim udělá ještě větší radost. Sami si tak mohou podle svého vkusu vyrobit doplňky interiéru pro vlastní dřevostavbu.

lnena-metraz

Zora Stupňánková a Stanislav Baťka www.na-chalupu.cz
Foto: Na-chalupu.cz

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop