Vana, nebo sprchový kout? Známe výhody i nevýhody obou těchto možností

Vana, nebo sprchový kout? Známe výhody i nevýhody obou těchto možností

Komerční sdělení | Středa, 20. březen 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Pojďme se společně s firmou WellMall, která se specializuje na prodej koupelnového vybavení, podívat, jaké jsou výhody i nevýhody vany a sprchového kouta v koupelně.

Při rozhodování o tom, jak nejlépe vybavit koupelnu, často narazíme na dilema, zda je lepší volbou sprchový kout, nebo vana. Toto rozhodnutí není vždy jednoduché, jelikož každá z těchto možností přináší do našich domovů rozdílné benefity. Při výběru záleží na mnoha faktorech, včetně osobních preferencí, životního stylu, velikosti a uspořádání koupelny, a proto je důležité zvážit všechna pro a proti.

Sprchový kout – výhody


  • Sprchový kout je často považován za praktickou volbu, zvláště pokud máte koupelnu menších rozměrů. Jeho hlavní předností je úspora místa, což může být pro mnohé domácnosti s menšími koupelnami zásadní faktor.
  • Další výhodou je úspora vody, protože sprchováním obvykle spotřebujete méně vody než napuštěním plné vany, pokud ovšem nezůstanete pod proudem vody příliš dlouho. Zároveň pak nabízí další benefit, kterým je i úspora peněz.
  • Sprchový kout také nabízí lepší přístupnost pro osoby se sníženou mobilitou nebo starší osoby, jelikož vstup do sprchového koutu je obvykle bezbariérový, nebo velmi nízký (na základě toho, jak vysokou vaničku zvolíte), na rozdíl od vany, jejíž vysoký okraj je třeba překročit.

Sprchový kout – nevýhody


  • Sprchový kout může nabídnout méně relaxační zážitek ve srovnání s ponořením do teplé vany.
  • Koupání malých dětí může být také ve sprchovém koutě náročnější.

WellMall výhody a nevýhody sprchového koutu v koupelně

obr.: Sprchový kout Alfa Line Combi Black. Zdroj: WellMall

Vana – výhody


  • Pokud jde o vanu, její hlavní výhodou je bezesporu možnost relaxace. Koupel nejenže pomáhá uvolnit svalové napětí, ale také poskytuje prostor pro odpočinek a regeneraci.
  • Vana je také vhodnější pro rodiny s malými dětmi, jelikož koupání dětí v ní bývá pohodlnější.
  • Kromě toho vana může sloužit jako elegantní prvek koupelny, který zvyšuje její estetickou hodnotu.

Vana – nevýhody


  • Napouštění vany vyžaduje vyšší spotřebu vody a více času při napouštění.
  • Vany ve většině případů potřebují více místa, což může být v malých koupelnách limitující.
  • Pro některé lidi, zejména pro starší nebo osoby se sníženou mobilitou, může být navíc obtížné do vany vstoupit nebo z ní vystoupit.

WellMall výhody a nevýhody vany v koupelně

Máte problém rozhodnout, která varianta je pro vás ta pravá? Pak můžete zvážit další alternativy


První alternativou je sprchový kout s hlubokou vaničkou. Sprchový kout s hlubokou vaničkou se skvěle hodí, pokud se rádi sprchujete, ale zároveň byste rádi alespoň dítěti napustili vanu, aby se mohlo vykoupat. Bohužel pro dospělého asi napuštění hluboké vaničky nebude to pravé pro pohodlnou koupel.

Další možností je na vanu umístit vanovou zástěnu. Ideální kombinace pro milovníky sprchy i vany. Jediná nevýhoda je vyšší okraj vany, což někomu může způsobit obtíže při vstupu.

Ideální kombinací je samozřejmě zvolit jak sprchový kout, tak i vanu. To ale bohužel není ve spoustě koupelen možné. Doufáme proto, že vám tento článek bude alespoň trochu užitečný při rozhodování. Veškerý sortiment, ať už sprchový kout, vanu, kout s hlubokou vaničkou nebo vanovou zástěnu, nakoupíte na e-shopu WellMall za super ceny.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop