Inteligentní dům je i dobře ZABEZPEČENÝ

Inteligentní dům je i dobře ZABEZPEČENÝ

Komerční sdělení | Neděle, 08. prosinec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Integrovaný zabezpečovací systém, který je součástí inteligentního domu, dodávaný společností HDL Automation s.r.o., zajistí bezpečí vašeho majetku i osob v budově. Varuje před nežádoucím vniknutím i před nebezpečím havárie, například před únikem plynu, požárem nebo vytopením.

Zabezpečovací systém HDL vám umožňuje nastavit různé módy střežení prostor. Sami si určíte, co a v jakou dobu od systému očekáváte, nebo můžete využít přednastavené varianty zabezpečení. Režim zabezpečení (požár, vetřelec, minimální teplota, rozsah hlídaných prostor) můžete měnit i na dálku, nebo můžete využít automatický režim. Čidla hrají nejen v systému zabezpečení, ale v celém ovládání chytré domácnosti zcela klíčovou roli:

  • Identifkují pohyb v budově,
  • otevření oken nebo dveří,
  • monitorují teplotu,
  • stav kvality ovzduší,
  • intenzitu osvětlení a
  • detekují přítomnost kouře a plynu.

inteligentni-dum-cidlo-ms12-2c

Zvýší tak bezpečnost budovy tím, že včas upozorní na zvláštní nebo havarijní stavy. Čidla řady Buspro (sběrnicová technologie automatizace budov) od výrobce HDL vždy obsahují programovatelnou logiku, což ve výsledku znamená, že můžete nastavit logické akce různého typu, například když se setmí a rozsvítí-li se v pokoji, zatáhnou se závěsy. Většina čidel je kombinovaná, sdružuje více funkcí (například detekci pohybu, měření teploty a intenzity osvětlení, vstup pro bezpotenciálový kontakt – přenáší například informace typu otevřené okno apod.).

inteligentni-dum-cidlo-msout-4w

Systém HDL využívá výstupy z čidel instalovaných v rámci zabezpečení objektu především k řízení chytrého domu – ovládání osvětlení, vytápění, ventilace, klimatizace, stínění a dalších funkcí. Součástí zabezpečení se tak mohou stát i světelné zdroje, jako jsou tzv. světelné sirény nebo světelná simulace přítomnosti v období dovolené.

inteligentni-dum-cidlo-msp08m-4c

Pokud již máte zabezpečovací systém instalovaný, můžete ho propojit se systémem automatizace od HDL, dokoupit pouze chybějící potřebné funkce a přeměníte svůj dům na chytrý s maximálním využitím stávajících prvků.

Více info na: www.hdl-automation.cz

hdl-official-logo-purple-letter

DaS 6-2019
Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop