Jak vybrat zahradní nábytek z ratanu?

Jak vybrat zahradní nábytek z ratanu?

Komerční sdělení | Pondělí, 21. červen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Teplé počasí je konečně tady. A doslova svádí k tomu, trávit čas na našich zahradách. Ne při obhospodařování záhonů, ale v pohodlí zahradních křesel a lehátek, třeba u rozpáleného grilu. Jak ale takový zahradní nábytek vybrat a na co si dát pozor, pokud je ve vašem hledáčku ratan?


Pravý, nebo umělý ratan?

První otázka je tou nejdůležitější, kterou si při výběru zahradního nábytku položit. Je třeba rozlišit, zda budete chtít koupit ratan pravý, nebo umělý. První varianta určitě nadchne svým vzhledem, ale náročnější údržbou a péčí. To je u umělé varianty mnohem jednodušší, ale zase nemusí tolik lahodit oku a ne na každou zahradu se nábytek, který je reálně z plastových materiálů, může hodit.

zahradni-nabytek-z-ratanu-s-bilymi-podsedaky

Foto: Charles Sichel, Zdroj: Dreamstime


Kvalita ju ratanu základ

Trh se poměrně bohatý na celou řadu variant, které se liší cenou. Ta však neodráží jenom marže prodejců, ale zohledňuje i samotné provedení. Ať už jde kvalitu základního materiálu, kterým může být buď takzvaný loupaný ratan nebo ratanová kúra, či ratan neloupaný, který se hodí právě pro použití v exteriérech.

Zahradní nábytek by proto měl být vyroben právě z něho, což se podepíše na mnohem lepší kvalitě a s tím spojené odolnosti a také životnosti nábytku.

zahradni-nabytek-z-ratanu kopie

Foto: Charles Sichel, Zdroj: Dreamstime


Jaké prvky nesmí ratanu chybět?

To, co konkrétně bude sestava zahradního nábytku zahrnovat, je především individuální. Základem ale určitě budou křesílka doplněná o stolek. Kdo rád odpočívá, neměl by opomenout také koupi lehátka. Při výběru nezapomeňte zohlednit i počet osob, pro které je nábytek určen, tak i to, zda budou dostačovat prostory, kde bude umístěný. A to i v době jeho uskladnění mimo sezonu.

zahradni-nabytek-ratan


Roli hraje i design

Při výběru se nezapomeňte zaměřit také na design. Zde existuje široká škála možností, od typických a charakteristických retro křesílek, která jsou mnohdy doplněna i pohodlným polstrováním. V oblasti umělého ratanu zase dominují spíše modernější provedení, které se hodí k novostavbám a jejich celkové charakteristice.

moderni-zahradni-nabytek-z-ratanu

Foto: Rodho, Zdroj: Dreamstime

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Zahrada”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop