Nová ročenka PASIVNÍ domy 2021 právě vychází!

Nová ročenka PASIVNÍ domy 2021 právě vychází!

Redakce | Čtvrtek, 04. březen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Co čeká stavebníky od 1.1.2022? Jak se žije v pasivním domě? Vyplatí se dotace Nová zelená úsporám? Pátráte po zkušenostech a referencích lidí, kteří už v pasivním domě bydlí? Rozhodujete se, co je pro stavbu pasivního domu ideální materiál, jestli cihla nebo dřevo? Pro jakou tepelnou izolaci se rozhodnout? Vyplatí se pasivní nebo rovnou nulový dům? Víte, co doma dýcháte? Odpovědi a mnohem více najdete v novém vydání speciálu/ročence PASIVNÍ DOMY 2021, která právě vychází!

Hlavní téma speciálu Pasivní domy 2021

Hlavním tématem ročenky PASIVNÍ DOMY 2021 jsou letos zkušenosti reálných majitelů/uživatelů pasivních domů, a to domů realizovaných jak z prefabrikovaných cihelných materiálů, tak ze dřeva. V osmi redakčních návštěvách se o své zkušenosti podělili majitelé pasivních domů z celé republiky a se čtenářem sdílejí své pocity z bydlení v takovém domě, zdůvodňují volbu topného systému, dávají nahlédnout do rodinných výdajů za spotřebu energií, vyprávějí, co je při stavbě nebo z domu samotného nadchlo, co by dnes po letech užívání udělali jinak a proč třeba zvolili plastová okna. Část speciálu je věnována pasivním domů pro inspiraci formou fotoeditorialů, nechybí ani téma rekonstrukce – tři rekonstruované domy slouží jako doklad toho, že i starý dům lze přestavět do pasivního standardu.

PD21

Část pro technicky zdatnější

  • Stavebně-technická část speciálu se zabývá okny pro pasivní domy z hlediska solárních zisků, neméně zajímavě je zpracováno téma střešního pláště domu a porovnání tepelných izolací.
  • Věčný mýtus, že se v pasivním domě nedá větrat, zde rozebírá pět odborníků, jejichž slova by stavebníkům v této otázce měla udělat jasno.
  • Vnitřnímu prostředí jakéhokoli domu vládne CO2, ale nemusí, je to jen na Vás, stavebnících. V ročence zjistíte, jak si s tím poradit. Potřeba tepla pro vytápění pasivního domu je sice minimální, nicméně možná právě proto je tu vyladění otopného systému o to větší alchymie, kterou v ročence PASIVNÍ DOMY 2021 rovněž poodhalujeme.
  • Vyplatí se investovat do blower-door testu? Lze dosaženou neprůvzdušností obálky domu výrazně ušetřit za vytápění? Obrázek si každý udělá sám po přečtení článku od nezávislého diagnostika a odborníka na blower-door test.

PD-2021-stranka

Projekty pasivních domů

Pro ty, kteří o pasivním domě vážně uvažují, chtějí ho v dohledné době stavět, jsou v ročence připraveny konkrétní projekty pasivních domů s podrobnými informacemi o ceně domu, způsobu vytápění, půdorysy a kontakty na realizační společnosti. Aby byl záběr nabídky pasivních domů co nejširší a uspokojil každého zájemce o výstavbu pasivního domu, prezentují se zde projekty pasivních domů jak zděných, tak dřevěných od předních dodavatelů pasivních domů u nás.

On-line ochutnávka ročenky Pasivní domy 2021→

Spolupráce na speciálu PASIVNÍ DOMY 2021

Speciální ročenku PASIVNÍ DOMY 2021 připravilo vydavatelství PRO VOBIS, s.r.o. ve spolupráci s Centrem pasivního domu, Státním fondem životního prostředí a veletrhem FOR PASIV.

Od 8.3. 2021 bude ročenka Pasivní domy 2021 v prodeji v běžné prodejní síti tiskovin a v e-shopu vydavatele od 4.3. 2021, na vybraných akcích Centra pasivního domu, na stánku časopisu DŘEVO&stavby a na veletrhu FOR ARCH 2021. V e-verzi pak na webových stránkách, na e-shopu drevoastavby.cz


rocenka-pasivni-domy-2021

Ročenku PASIVNÍ domy 2021 už můžete mít doma!

Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi a užitečnými informacemi o pasivních domech za pouhých 95 Kč.

KOUPIT ročenku PASIVNÍ domy 2021 →

 

CPD-logo-2020sfzp-lofofor-pasiv-logo

 
Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Pasivní domy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop