Tisk
Výrobce minerální vlny Rockwool modernizoval závod v Bohumíně

Výrobce minerální vlny Rockwool modernizoval závod v Bohumíně

Redakce | Středa, 02. prosinec 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Výrobce izolací z kamenné minerální vlny Rockwool investoval od roku 2013 do současnosti v Bohumíně jednu miliardu korun do modernizace výroby, výstavby skladovacích ploch a revitalizace areálu. Společnost také přijala 90 nových zaměstnanců.

 

Hlavním cílem rozsáhlých investic skupiny Rockwool Group v Bohumíně bylo posílení tržní pozice na evropském trhu a posílení konkurenceschopnosti značky Rockwool v oblasti technických izolací. „Miliardovou investici jsme si zasloužili díky výbornému technickému zázemí, strategické poloze a vysoké kvalitě a produktivitě práce našich zaměstnanců,“ popisuje důvody realizace investice v Bohumíně marketingový manažer Rockwoolu Josef Mik.

Velkou část investic použil Rockwool na postavení tří výrobních linek pro výrobu technických izolací. Nové linky navazují na primární linku, s roční kapacitou 65 000 tun, vyrábějící kamennou minerální vlnu jako polotovar. Projekt dále zahrnoval výstavbu budov pro skladovací prostory, manipulaci a expedici výrobků. V Bohumíně také revitalizovali vnitřní areál závodu a zpevnili plochy pro venkovní sklady.

Foto Rockwool_9

 

Rockwool má v České republice obchodní zastoupení od roku 1995, vlastní výrobu kamenné vlny zahájil v roce 1998. Bohumínský závod Rockwool aktuálně zaměstnává 245 lidí a loni měl tržby 880 milionů korun. V celé skupině Rockwool Group pracuje více jak 10 000 zaměstnanců ve 30 zemích a v roce 2014 dosáhla tržeb přes 2 miliardy EUR. Centrála skupiny je v dánském městě Hedehusene.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop