Výjimečné projekty si žádají výjimečný přístup i provedení, o tom ví své firma KASPER CZ

Výjimečné projekty si žádají výjimečný přístup i provedení, o tom ví své firma KASPER CZ

Komerční sdělení | Úterý, 13. říjen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Trutnovská firma KASPER CZ již přes 25 let vyrábí a dodává dřevěné nosné konstrukce nejen pro dřevostavby, ale i pro nejrůznější atypické objekty. Využívá inovativních řešení a pravidelně investuje nemalé prostředky do moderního strojního vybavení i nejnovějších softwarů. Zakládá si na vysoké kvalitě odvedené práce a používaných materiálů, dobré komunikaci s klientem a profesionálním přístupu ke každé zakázce. Díky tomu je firma podepsaná pod mnoha jedinečnými projekty.

KASPER CZ patří mezi nejvyhledávanější dodavatele všech typů střešních konstrukcí a nosných stěnových dílců pro dřevostavby nejen ve východních Čechách. „Ročně vyrobíme a smontujeme více než tisíc zakázek," prozrazuje výkonný ředitel Ing. David Kasper a dodává: „Máme ověřené dodavatele dřeva – jak tuzemské, tak zahraniční. Poslední dva roky dovážíme větší část řeziva pro výrobu konstrukcí ze Švédska."

Za poslední dobu investovala společnost do rozšíření asfaltobetonových ploch, vybudování krytých skladů řeziva, výstavby nových hal pro tesařské konstrukce opracované na CNC strojích a pro výrobu stěnových panelů a provádění povrchových úprav. Novinkou je také linka na výrobu dřevěných briket z odpadu, která jde ruku v ruce se snahou o cestu ekologické odpovědnosti.

vazník3

obr.: Firma KASPER CZ patří mezi nejvyhledávanější dodavatele všech typů střešních konstrukcí a nosných stěnových dílců pro dřevostavby nejen ve východních Čechách. Foto: KASPER


Jedinečné realizace a zpracování

Díky svému výjimečnému konceptu i zpracování získaly v posledních měsících některé stavby z dílny KASPER CZ významná ocenění či nominace v anketách, vyhlašujících pravidelně ty nejzajímavější projekty. „Některé realizace byly náročnější než jiné. V některých případech jsme čelili výzvám v podobě atypických konstrukčních detailů a požadavků na velmi vysokou kvalitu." okomentoval tento úspěch David Kasper. Oceněnými stavbami byly Pavilon ájurvédské medicíny, který v roce 2018 rozšířil Resort Svatá Kateřina a lyžařská klubovna na trutnovské Paradráze.


Největší ajurvédský pavilon ve střední Evropě

Pro první zmiňovanou stavbu dodávala firma KASPER CZ kompletní nosné dřevěné konstrukce. Jejich většinová část je umístěna na masivních žulových kamenech ve výšce jednoho až dvou metrů nad zemí, neméně zajímavé jsou také atypické sloupy půdorysných tvarů "+", "T" a "L". Veškeré použité dřevo bylo poctivě opracováno na CNC dřevoobráběcím centru. Unikátní projekt ájurvédského pavilonu získal prestižní ocenění Stavba roku a dále byl nominován v anketě Dřevěná stavba roku.

projekty ayurveda

obr.: Mezi další oceněněnou stavbou firmy KASPER je i tento Pavilon ájurvédské medicíny. Foto: Milan Kabelka


Dvoupodlažní dřevostavba uprostřed lesa

Další jedinečnou realizací, která vzbudila pozornost nejen nadšenců architektury a dřevěných staveb, je stylová lyžařská klubovna, ležící ve výšce 507 m n. m., jejímž autorem je architekt Michal Rosa. Jedná se o dvoupodlažní objekt s dvojicí pultových střech, v němž naleznou lyžaři útočiště s maximálním komfortem. Kromě dvou kluboven a společenské místnosti disponuje šatnami, umývárnami i garáží pro rolby a skútr.

Východní fasáda ustupuje za krytou venkovní plochu, která částečně slouží jako mazací boxy a částečně jako terasa pro diváky. Materiálem použitým na stavbu bylo především smrkové a modřínové dřevo - 1000 m2 CLT panelů, které nejsou v Čechách zatím příliš běžné, a dále two by four panely, modřínový masiv a sušené hoblované řezivo S4S.

To celé potom před nepřízní počasí chrání 250 m2 vazníkových střech. Stavba byla zařazena do žebříčku Nejzajímavější stavby Česka časopisu Forbes a byla rovněž nominována na ocenění Dřevěná stavba roku.

projekty klubovna

obr.: Ukázka vyjímečného projektu lyžařské klubovny na trutnovské Paradráze. Foto: Miloš Šálek

projekty CLT


Úspěšná záchrana slavětínské kaple

V současné době probíhá dokončování kompletní obnovy kaple sv. Josefa ve Slavětíně. Tento objekt, postavený před zhruba 120 lety, byl před začátkem rekonstrukce v žalostném stavu, téměř zcela zdevastovaný a spěl k postupnému rozpadnutí. Firma KASPER si jej vzala do parády a ve spolupráci s náchodským ateliérem Tsunami zahájila opravu budovy, která by měla být dokončena v září tohoto roku.

Tato výjimečná realizace si v porovnání s novostavbami rodinných domů žádá zcela odlišný přístup. Na nový krov byl použit smrkový hoblovaný masiv opracovaný na CNC dřevoobráběcím centru, bez dalších povrchových úprav. Jako záklop střešní roviny posloužily smrkové podlahové fošny, které byly pro co nejvyšší odolnost ošetřeny třemi nátěry bílé olejové lazury.

projekty kaple

obr.: Detailní ukázka krovu v kapli sv. Josefa ve Slavětíně. Foto: Miloš Šálek


O firmě KASPER jsme dále psali...

Jak vybrat nosnou konstrukci pro novou střechu dřevostavby?
 
Tyto příhradové dřevěné vazníky jistě ocení každý stavebník dřevostavby
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Konstrukce dřevostaveb”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop